Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Incident între Spania şi Marea Britanie: două nave s-au confruntat în apele Gibraltarului

Postat la: 05.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Guvernul din Gibraltar a acuzat o navă militară spaniolă că a încălcat apele teritoriale. Potrivit unei postări pe Twitter a Guvernului din Gibraltar, nava este una de patrulare, Infanta Cristina. Nava spaniolă a fost oprită de vasul britanic Scimitar, care i-a solicitat să părăsească apele Gibraltarului.

"Marina Regală răspunde la orice incursiuni maritime ilegale în apele teritoriale ale Gibraltarului britanic. Susţinem asta prin înaintarea unor proteste oficiale către guvernul spaniol", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului de la Londra. Autorităţile din Spania au reacţionat în urma acestui incident, spunând că nu este vorba despre o incursiune ilegală. "Spania nu recunoaşte alte drepturi şi situaţii referitoare la Regatul Unit în spaţiile maritime care nu sunt incluse în articolul 10 al tratatului de la Utrecht", a arătat un purtător de cuvânt al diplomaţiei spaniole.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE