Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Hacker rus arestat în Spania pentru "legături cu victoria lui Trump"

Postat la: 10.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Piotr Levashov a fost reţinut vineri pe aeroportul din Barcelona, ca urmare a unei plângeri internaţionale, iar o solicitare de extrădare din partea Statelor Unite urmează să fie examinată de autorităţile spaniole. Levashov, care a fost transferat între timp la Madrid, este suspectat că a participat la atacurile cibernetice care au vizat campania electorală din Statele Unite.

De la data arestării, Washingtonul are la dispoziţie 40 de zile pentru a prezenta autorităţilor spaniole cazul în vederea extrădării. Soţia expertului arestat, Maria Levashova, a afirmat că acesta a fost reţinut „la cererea autorităţilor americane, în legătură cu o infracţiune cibernetică". Ea a adăugat că poliţia spaniolă i-a spus că ar fi vorba despre „un virus care pare să fi fost creat" de soţul ei, virus care „are legătură cu victoria lui Trump".

La începutul anului, Stanislav Lisov, un alt specialist IT rus căutat de SUA, a fost arestat pe aeroportul El Prat din Barcelona, când era pe punctul de a se îmbarca. În ianuarie, agenţiile de informaţii americane au acuzat public Rusia de ingerinţe în campania prezidenţială din 2016, un amestec care ar fi avut ca scop favorizarea candidatului republican Donald Trump. De cealaltă parte, Moscova a negat vehement aceste acuzaţii.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE