Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Gruparea teroristă Boko Haram a forţat 135 de copii să comită atentate sinucigaşe

Postat la: 29.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Organizaţia UNICEF a avertizat, joi, asupra unei creşteri alarmante a numărului de copii folosiţi în zonele de conflict din întreaga lume pentru comiterea unor atentate sinucigaşe.

Prin intermediul unui comunicat, Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite a anunţat că gruparea islamistă Boko Haram - afiliată organizaţiei teroriste Stat Islamic - a forţat cel puţin 135 de copii din Nigeria şi Camerun să comită atentate sinucigaşe în 2017. "Copiii sunt vizaţi şi expuşi atacurilor şi violenţei în case, şcoli şi locuri de joacă. În conflictele din întreaga lume, copiii au devenit ţinte pentru prima linie, fiind folosiţi ca scuturi umane, ucişi, mutilaţi şi recrutaţi pentru a lupta. Violul, căsătoria forţată, răpirea şi înrobirea au devenit tactici standard în conflictele din Irak, Siria, Yemen, Nigeria, Sudanul de Sud şi Myanmar. În Somalia, în primele zece luni ale anului 2017 au fost raportate 1.740 cazuri de recrutare a copiilor", a spus Manuel Fontaine, director al Programului de Urgenţă din cadrul UNICEF.

Potrivit datelor UNICEF, conflictele armate au forţat 850.000 de copii să-şi părăsească locuinţele, în timp ce peste 200 de spitale şi 400 de şcoli au fost atacate în regiunea Kasai din Republica Democratică Congo, în cursul anului 2017. Organizaţia estimează că 350.000 de copii suferă de malnutriţie acută în această regiune. În Sudanul de Sud, peste 19.000 de copii au fost recrutaţi de către forţele armate, iar peste 2.300 de copii au fost ucişi sau răniţi de la izbucnirea conflictului, în decembrie 2013.

"În Yemen, cele aproape 1.000 de zile de confruntări au provocat moartea sau rănirea a cel puţin 5.000 de copii, potrivit datelor verificate, dar numărul real este mult mai mare. Peste 11 milioane de copii au nevoie de asistenţă umanitară. Dintre cei 1,8 milioane de copii care suferă de malnutriţie, 385.000 sunt grav subnutriţi şi sunt expuşi riscului de deces dacă nu sunt trataţi urgent", se mai arată în raportul UNICEF. UNICEF a mai anunţat că, pe fondul conflictului din Afganistan, aproape 700 de copii au fost ucişi în primele nouă luni ale anului 2017.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE