Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Gafă la Casa Albă! Scuze publice, după ce Basahr al-Assad a fost comparat cu Hitler

Postat la: 12.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, a prezentat scuzele sale marți seară, după ce mai devreme afirmase că președintele sirian Basahr al-Assad a fost mai rău decât Adolf Hitler, care "nu a folosit arme chimice". Spicer, care pare că uitase într-o primă fază de camerele de gazare în care milioane de evrei au murit, a stârnit rumoare printre jurnaliști și pe rețelele sociale.

"Cu toată sinceritatea, am făcut din greșeală un comentariu nepotrivit și insensibil legat de Holocaust și nu există nicio comparație", a declarat Sean Spicer la postul de televiziune CNN, după ce a declanșat o vie controversă în cursul briefingului său de presă cotidian. "Pentru aceasta, prezint scuzele mele. A fost o greșeală să fac așa ceva", a afirmat purtătorul de cuvânt. Scenele petrecute ceva mai devreme în camera de presă a Casei Albe au fost cu adevărat jenante.

"Noi nu am folosit arme chimice în cel de-al doilea Război Mondial. Nici măcar cineva atât de detestabil precum Hitler nu a folosit arme chimice", a spus Spicer, vorbind despre atacul cu arme chimice al regimului al-Assad. Rugat să își clarifice declarațiile, Spicer și-a înțeles, aparent, greșeala, dar nu a reușit să formuleze o explicație mai clară.

"Cred că, atunci când vorbim despre gazul sarin, el (Hitler) nu folosea gazul împotriva poporului său, așa cum a făcut Assad", a spus Spicer. Lucrurile s-au complicat atunci când un reporter a strigat din sală că cei vizați de camerele de gazare au fost evreii. "Mulțumesc, apreciez", a spus Spicer, înainte de a cataloga camerele de gazare din lagărele de exterminare drept "centre de Holocaust".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE