Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fostul preşedinte brazilian Lula a fost condamnat în apel la 12 ani de închisoare pentru corupţie

Postat la: 25.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Potrivit AFP, pedeapsa poate fi pusă în aplicare doar după epuizarea tuturor căilor de recurs. Lula a fost condamnat iniţial în iulie 2017 la nouă ani şi şase luni de închisoare pentru corupţie şi spălare de bani.

Fostul preşedinte este acuzat că a beneficiat, de pe urma generozităţii unora, de 3,7 milioane de reali brazilieni (1,08 milioane de euro), inclusiv de un triplex într-o staţiune balneară, din partea OAS, o întreprindere de construcţii implicată în scandalul tentacular Petrobras. Fostul şef de stat a negat toate acuzaţiile care-l vizează, argumentând că ele nu au la bază probe concrete.

La jumătatea acestei luni, o petiţie pentru candidatura lui Luiz Inacio Lula da Silva la preşedinţia Braziliei a strâns peste 170.000 de semnături, între care cea a regizorului Oliver Stone şi a patru foşti preşedinţi sud-americani. Lula este favorit în sondaje pentru alegerile din octombrie.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE