Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fostul director CIA John Brennan, îngrijorat de o posibilă legătură între oamenii lui Trump și oficiali ruși, în timpul campaniei

Postat la: 24.05.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul director CIA John Breannan a declarat în fața membrilor Congresului american că a fost îngrijorat, în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale, de o posibilă legătură între oamenii lui Trump și oficiali ruși.

John Brennan, care a condus CIA din 8 martie 2013, până pe 20 ianuarie 2017, a fost audiat în comisia care anchetează ingerinţele Rusiei în campania electorală din Statele Unite. Brennan a spus, în fața membrilor comisiei, că în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale a fost îngrijorat cu privire la posibile legătură între apropiații lui Trump și oficiali ruși.

„Am cunoștință în legătură cu informații ale serviciilor secrete care fac referire la contacte între oficiali ruși și americani implicați în campania lui Trump care mă îngrijorează", a spus Brennan, potrivit DPA, citat de Agerpres. Fostul director CIA a spus de asemenea că a fost îngrijorat cu privire la eforturi ale rușilor de a recruta americani.

Întrebat în timpul audierilor despre o eventuală intenție a lui Donalt Trump de a dezvălui informații clasificate în întâlnirile cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, Brennan a răspuns: „Dacă sunt adevărate relatările, atunci a încălcat două protocoale. Primul interzice transmiterea unor astfel de informaţii miniştrilor de Externe aflaţi în vizite sau ambasadorilor. Al doilea este că, înainte de a le transmite informaţii clasificate partenerilor străini".

Referitor la aceste acuzații, Serghei Lavrov a acuzat recent presa americană că transmite minciuni și a susținut că nu i-a fost furnizată nicio informație clasificată în timpul vizitei la Washington.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE