Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fosta sotie a lui Berlusconi va trebui sa-i ramburseze fostului premier italian 60 de milioane de euro

Postat la: 17.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Silvio Berlusconi a obtinut joi revizuirea unei decizii privind pensia alimentara a fostei sale sotii Veronica Lario, care va trebui sa-i returneze cele circa 60 de milioane de euro (70 de milioane de dolari) deja primite, relateaza AFP.

Cuplul a divortat oficial in februarie 2014, dar nu s-au inteles asupra pensiei alimentare, fixata mai intai la trei milioane de euro pe luna, iar dupa aceea redusa la 1,4 milioane. Joi, tribunalul din Milano, sesizat de magnatul din Milano, a decis sa anuleze in intregime aceasta pensie, pe motiv ca fosta sa sotie este suficient de bogata pentru a se intretine, avand un capital de 16 milioane de euro, bijuterii de familie si o editura, potrivit media italiene.

In luna mai, Curtea de casatie italiana a statuat ca pensia alimentara nu este menita sa garanteze acelasi gen de viata ca in timpul casatoriei si ca nu poate fi acordata decat daca fostul partener nu-si poate asigura singur nevoile traiului. Veronica Lario, 61 de ani, a cerut divortul de fostul sef al guvernului italian in mai 2009, explicand la momentul respectiv intr-o scrisoare trimisa ziarelor ca nu poate ramane cu "un barbat care frecventeaza minore".

Ea facea atunci aluzie la participarea lui Berlusconi la aniversarea unei tinere napoletane in varsta de 18 ani, cu doi ani inainte de declansarea scandalului petrecerilor "bunga-bunga", care au avut-o in centrul lor pe adolescenta Karima El-Mahroug, supranumita Ruby. Condamnat in 2013 in acest caz, Berlusconi a fost exonerat in 2015. El este insa in prezent judecat pentru incitarea la declaratii false ale unor martori dupa ce a oferit cadouri in valoare de peste zece milioane de euro lui Ruby si altor femei foarte tinere.

In pofida acestor lucruri, coalitia de dreapta a miliardarului de 81 de ani a obtinut o victorie clara in recentele alegeri regionale din Sicilia si, chiar daca este inca ineligibil dupa o condamnare pentru frauda fiscala, el intentioneaza sa candideze cu partidul sau Forza Italia si in alegerile legislative de la inceputul lui 2018.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE