Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fosta președintă a Coreei de Sud a fost condamnată la încă 8 ani de închisoare

Postat la: 20.07.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Park Geun-hye nu a fost prezentă în sala tribunalului din districtul central din Seul, care a pronunţat sentinţa de şase ani pentru deturnare de fonduri de la Serviciul naţional de informaţii (NIS) şi doi ani pentru că a intervenit ilegal în desemnarea unor candidaţi ai partidului său conservator la alegerile legislative din 2016.

Aceste condamnări se adaugă celei de 24 de ani primite deja în luna aprilie pentru abuz de putere şi corupţie, ajungând astfel să execute în total 32 de ani de închisoare.

Fosta președintă a Coreei de Sud a fost găsită vinovată de deturnarea în total a 3,3 miliarde de woni (2,6 milioane de euro) din fondurile serviciilor de informaţii prin intermediul şefilor lor. Potrivit tribunalului, trei foşti şefi ai NIS au povestit că banii au fost deturnaţi din ordinul fostei preşedinte.

Parchetul o acuză pe Park de faptul că a folosit banii pentru întreţinerea domiciliului său particular, pentru finanţarea unui butic unde confidenta sa din umbră, Choi Soon-sil, i-a confecţionat îmbrăcămintea şi i-a oferit alte servicii, inclusiv masaje.

Choi Soon-sil, prietena secretă şi personaj central al scandalului, a fost condamnată la 20 de ani de închisoare pentru abuz de putere, corupţie şi ingerinţă în treburile statului. Ea s-a folosit de relaţiile sale privilegiate cu fosta şefă de stat pentru a extorca milioane de euro de la întreprinderi, inclusiv Samsung.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE