Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Emmanuel Macron respinge atacurile din partea lui Matteo Salvini şi a lui Luigi Di Maio

Postat la: 28.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele francez Emmanuel Macron a respins duminică acuzaţiile venite din partea vicepremierilor italieni Matteo Salvini şi Luigi Di Maio şi a anunţat că va discuta doar cu prim-ministrul italian Giuseppe Conte, relatează Reuters.

Luigi Di Maio a acuzat Administraţia de la Paris că generează sărăcie în Africa, iar Matteo Salvini a criticat Franţa pentru acţiunile din Libia.

„Nu voi răspunde. Acesta este lucrul pe care ei îl aşteaptă. Aşa că le urez noroc, să se bucure de agitaţie. În ceea ce mă priveşte, discut doar cu Giuseppe Conte", a declarat Macron în timpul unei vizite în Egipt.

Preşedintele francez a transmis că remarcile celor doi vicepremieri „nu au nicio importanţă".

„Italia este o ţară extraordinară, italienii sunt prietenii noştri şi merită lideri demni de istoria sa", a adăugat Macron.

Duminică dimineaţă, Luigi Di Maio a răspuns comentariilor lui Emmanuel Macron, reiterând faptul că Administraţia de la Paris provoacă sărăcie în mai multe state africane şi creează condiţii precare, care generează valul de imigranţi spre Italia.

„La următorul Consiliu European- dragă Macron- îţi vom spune că este momentul să începi să decolonizezi statele pe care le exploatezi", a declarat Di Maio într-un interviu pentru postul de televiziune La7.

„Acesta nu este un atac împotriva Franţei sau a francezilor... este o problemă care a fost dezbătută de mult timp în Franţa şi se află pe lista de cerinţe ale mişcării Vestele Galbene", a adăugat Di Maio.

Vicepremierul italian şi ministrul de Interne Matteo Salvini a declarat marţi că preşedintele francez Emmanuel Macron este un preşedinte "teribil", pe fondul situaţiei tensionate dintre cele două ţări privind imigranţii.

Relaţiile între Franţa şi Italia s-au tensionat după ce Luigi Di Maio, liderul Mişcării Cinci Stele (populistă, antisistem), a criticat politicile Franţei în Africa, privind gestionarea imigraţiei extracomunitare.

Italia şi Franţa au frecvent disensiuni din cauza situaţiei din Libia şi a afluxului de imigranţi extracomunitari care ajung în Europa.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE