Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Efectul Kim-Jong-Un. SUA au făcut un test cu rachetă balistică intercontinentală

Postat la: 04.05.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Forțele aeriene ale SUA au anunțat că au efectuat, miercuri, un test de rachetă balistică intercontinentală (ICBM), transmite AFP.

Racheta Minuteman III, neîncărcată, a decolat la ora 07.02 GMT de la baza Vandenberg din California și a parcurs circa 6.700 km, până în apropiere de un atol din Insulele Marshall din Oceanul Pacific, unde se află un sit militar american pentru teste balistice, se precizează într-un comunicat al comandamentului forțelor aeriene.

A fost un test de rutină și nu o demonstrație de forță în contextul tensiunilor cu Coreea de Nord legate de programele sale nuclear și balistic, a menționat pentru France Presse un purtător de cuvânt al comandamentului, Joe Thomas. Astfel de teste ale rachetei Minuteman III, care poate fi echipată cu un focos nuclear, au loc de circa patru ori pe an, a explicat o altă purtătoare de cuvânt a comandamentului operațional al forțelor aeriene, Linda Frost.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE