Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Donald Trump participă la summitul NATO din mai, de la Bruxelles

Postat la: 22.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, va participa la summitul Alianţei Nord-Atlantice programat să aibă loc pe data de 25 mai, la Bruxelles, a anunţat Casa Albă, care a precizat că liderul american se va întâlni pe 12 aprilie cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, relatează Euronews.

"Preşedintele aşteaptă cu interes întâlnirea cu omologii săi din cadrul NATO pentru a reitera angajamentul nostru faţă de NATO, şi pentru a discuta despre chestiuni critice pentru alianţă, în special împărţirea responsabilităţilor între aliaţi şi rolul NATO în lupta împotriva terorismului", se afirmă într-un comunicat dat publicităţii de Casa Albă.

Donald Trump urmează să se întâlnească pe data de 12 aprilie cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, pentru a discuta despre "modalităţile de întărire a alianţei care să permită acesteia să facă faţă la provocările în planul securităţii naţionale şi internaţionale", se mai afirmă în comunicatul Casei Albe.

În cursul campaniei electorale, dar şi după, Donald Trump a stârnit temeri în rândul aliaţilor europeni prin legarea angajamentelor americane faţă de NATO de cererile de creştere a cheltuielilor militare din partea membrilor organizaţiei, dar şi prin propunerea unei alianţe cu Rusia pentru contracararea reţelei teroriste Stat Islamic.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE