Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Donald Trump e dispus să se întâlnească cu Kim Jong-Un

Postat la: 18.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Candidatul republican la alegerile prezidențiale din Statele Unite, Donald Trump, a susținut, într-un interviu acordat agenției Reuters, că ar fi dispus să discute cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un, pentru a discuta despre programul nuclear al Phenianului.

O întâlnire cu Kim Jong-Un ar marca o schimbare majoră în politica Statelor Unite față de Coreea de Nord. Însă Trump nu a oferit mai multe detalii despre planurile pe care le are cu privire la acest subiect. Astfel, el s-a mulțumit să precizeze doar că „n-ar avea nicio problemă" să discute cu liderul nord-coreean. Mai mult, controversatul reprezentant al Partidului Republican a mai susținut că, în cazul în care ar fi președinte, ar pute „foarte multă presiune asupra Chinei", din punct de vedere economic. China este singurul susţinător major diplomatic şi economic al Phenianului, aminteşte Reuters.

În același interviu, Donald Trump a criticat acțiunile președintelui rus Vladimir Putin în Estul Ucrainei. Totodată. el susținut că, dacă va fi ales președinte, intenționează să solicite renegocierea acordului asupra climei de la Paris. Potrivit lui Trump, Statele Unite sunt tratate nedrept în acordul asupra climei de la Paris, care prevede reduceri ale emisiilor de carbon pentru mai mult de 170 de ţări.

Renegocierea pactului ar fi un regres major pentru ceea ce a fost salutat ca primul acord asupra climei cu adevărat global, angajând atât ţările bogate cât şi cele sărace să ţină în frâu creşterea emisiilor de gaze cu efect de seră răspunzătoare pentru încălzirea planetei. În ceea ce priveşte economia, Trump a spus că intenţionează să prezinte o platformă politică detaliată în două săptămâni. El a declarat că va desfiinţa aproape tot pachetul de reforme financiare Dodd-Frank, pus în aplicare după criza financiară din 2007-2008.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE