Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Donald Trump crede că ameninţarea nord-coreeană e mai importantă decât ingerinţele Rusiei în alegeri

Postat la: 13.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele american Donald Trump consideră că ameninţarea nucleară din partea Coreei de Nord este mai importantă decât presupusele ingerinţe ale Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016, a declarat duminică un consilier al Casei Albe, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

Marc Short, director pentru afaceri legislative în cadrul Casei Albe, a răspuns la o întrebare privind opinia lui Trump despre evaluarea comunităţii de informaţii a SUA, potrivit căreia Rusia a încercat să influenţeze alegerile de anul trecut în favoarea lui. Duminică, Donald Trump a avut o poziţie ambivalentă în privinţa subiectului. Aflat în Vietnam, preşedintele american şi-a declarat susţinerea pentru serviciile secrete, dar a precizat şi că are încredere în sinceritatea liderului rus Vladimir Putin, care a negat acuzaţiile de implicare în scrutinul american.

"El crede că, după ani de investigaţii, zeci de milioane de dolari din partea contribuabililor, nu există dovezi care să ateste faptul că vreun vot a fost afectat de interferenţele Rusiei. Ceea ce încearcă să facă preşedintele acum este să recunoască faptul că ameninţarea cea mai gravă cu care se confruntă SUA este Coreea de Nord, care dezvoltă arme nucleare. Armele nucleare din Coreea de Nord reprezintă o ameninţare mai mare decât faptul că Rusia a cumpărat anunţuri pe Facebook în Statele Unite", a spus Marc Short, într-un interviu pentru televiziunea NBC.

Consilierul Casei Albe a amintit faptul că Trump a promulgat noi sancţiuni împotriva Rusiei, care vizează în special sectorul energetic. Congresul de la Washington a avut în vedere sancţionarea Rusiei după acuzaţiile privind presupusa ei ingerinţă în scrutinul prezidenţial american, precum şi pentru anexarea Crimeii şi sprijinul acordat separatiştilor proruşi din estul Ucrainei.

"Nu negăm sau spunem că nu este importantă această chestiune. Tot ce spunem este că ar fi un lucru pozitiv dacă putem convinge Rusia să ne fie partener pentru a preveni dezvoltarea armelor nucleare de către Coreea de Nord şi pentru a oferi pacea în Siria", a mai spus Marc Short. Donald Trump a declarat că un acord între Washington şi Moscova în privinţa situaţiei din Siria ar salva multe vieţi omeneşti. Preşedintele american a mai spus că Rusia ar putea ajuta SUA în soluţionarea crizei nord-coreene.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE