Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Donald Trump ameninţă cu intervenţii militare si împotriva Coreei de Nord

Postat la: 07.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a avertizat, joi, după ce a ordonat intervenţii militare împotriva regimului Bashar al-Assad, căruia îi atribuie recentul atac chimic şi alte atrocităţi din Siria, că ar putea ordona masuri represive şi contra Coreei de Nord, care dezvoltă programe militare balistic şi nuclear.

"Cred că ceea ce s-a întâmplat în Siria este o ruşine pentru omenire, iar (preşedintele Bashar al-Assad - n.red.) este acolo, cred că el conduce lucrurile", a declarat Donald Trump joi seară, la bordul avionului prezidenţial, Air Force One, în timp ce se deplasa de la Washington D.C. spre reşedinţa sa din Mar-a-Lago (Palm Beach, Florida), unde se va întâlni cu preşedintele Chinei, Xi Jinping.

"Ceea ce a făcut Bashar al-Assad este teribil. Ce s-a întâmplat în Siria este într-adevăr una din cele mai groaznice crime şi nu ar fi trebuit să se întâmple. Nu trebuie să se permită aşa ceva", a spus Donald Trump. Referindu-se la testele balistice şi nucleare şi la ameninţările regimului stalinist din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un, Donald Trump a sugerat o acţiune militară unilaterală a Statelor Unite: "Sunt pregătit să acţionez de unul singur".

Declaraţiile lui Donald Trump riscă să atragă reacţii dure din partea Moscovei şi Beijingului. Rusia şi Iranul sunt principalii susţinători internaţionali ai Administraţiei Bashar al-Assad, în timp ce China este unul dintre aliaţii Coreei de Nord. Această abordare îl plasează pe Donald Trump într-un posibil conflict cu Rusia, care susţine Administraţia de la Damasc. Preşedintele rus, Vladimir Putin, a semnalat joi că orice atribuire a atacului chimic regimului sirian este "inacceptabilă" înainte de finalizarea unei anchete internaţionale independente.

Bashar al-Assad, preşedintele Siriei, a acuzat Statele Unite, Israelul şi Uniunea Europeană de susţinerea "teroriştilor" implicaţi în războiul civil sirian, subliniind că singura opţiune pe care o are este "victoria". Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 270.000 de morţi.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE