Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Donald Trump ameninţă Coreea de Nord cu "foc şi furie cum n-a mai văzut lumea!"

Postat la: 09.08.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

'Coreea de Nord ar face bine să nu mai ameninţe Statele Unite. Li se va face faţă cu foc şi furie cum n-a mai văzut lumea\', a declarat marţi presei preşedintele american Donald Trump.

Declaraţia sa, preluată de agenţiile internaţionale de presă, a fost făcută la Clubul Naţional de Golf Trump din Bedminster, în statul New Jersey, unde preşedintele îşi petrece concediul. Cu câteva ore înainte, el abordase subiectul şi pe Twitter, unde a difuzat un mesaj în care saluta atitudinea unor ţări faţă de regimul de la Phenian: 'După mulţi ani de eşecuri, ţările se reunesc pentru a aborda în cele din urmă pericolele reprezentate de Coreea de Nord. Trebuie să fim duri şi decisivi!'.

În aceeaşi reţea socială, Trump a distribuit şi un link către o ştire Fox News, potrivit căreia nord-coreenii transportă rachete maritime de croazieră pe o navă din largul coastei estice a Asiei. Ştirea provenea de la surse confidenţiale din serviciile de informaţii, iar ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, a refuzat să comenteze, dar a atras atenţia că astfel de scurgeri de informaţii sunt 'incredibil de periculoase'.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat sâmbătă noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord, după cele două teste cu rachete balistice intercontinentale efectuate de nord-coreeni în iulie. Marţi, Phenianul a avertizat că este gata să răspundă 'actului terorist' dirijat de SUA. 'Inamicii nu trebuie să uite că suntem gata să luăm măsuri strategice nemiloase, care implică acţiuni fizice, prin mobilizarea deplină a puterii noastre naţionale', a declarat un purtător de cuvânt al Comitetului de Pace al Coreei de Nord în Asia-Pacific, citat de agenţia KCNA.

Potrivit unui raport raport confidenţial redactat în iulie de Defence Intelligence Agency (DIA), agenţia de informaţii militare a Statelor Unite, Coreea de Nord a reuşit să miniaturizeze o încărcătură nucleară suficient pentru a fi montată pe o rachetă intercontinentală, a dezvăluit marţi cotidianul Washington Post, într-un articol menţionat de presa din întreaga lume.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE