Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Donald Trump a demis-o pe ministra Justitiei pentru insubordonare!

Postat la: 31.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a destituit-o luni din funcţie pe ministra interimară a Justiţiei, Sally Yates, ce provenea din administraţia Obama, la câteva ore doar după ce aceasta a exprimat refuzul de a apăra în instanţe ordinul executiv prezidenţial de vineri privind interzicerea intrării pe teritoriul SUA a cetăţenilor din şapte state majoritar musulmane şi a refugiaţilor, transmit agenţiile internaţionale de presă.

"Ministra interimară, Sally Yates, a trădat Departamentul de Justiţie refuzând să aplice un ordin menit să protejeze cetăţenii Statelor Unite", a declarat Casa Albă. "Preşedintele Trump a eliberat-o pe doamna Yates din funcţie şi a numit-o pe Dana Boente ministru interimar, în aşteptarea confirmării de către Senat a nominalizării senatorului Jeff Sessions", mai arată comunicatul. O comisie senatorială urmează să se pronunţe marţi asupra nominalizării lui Jeff Sessions, alegerea lui Donald Trump la şefia ministerului de Justiţiei. Este necesar totodată şi un vot al plenului Senatului.

"(...) Am datoria de a mă asigura că poziţiile pe care noi le adoptăm în faţa instanţelor rămân coerente cu obligaţia solemnă a acestei instituţii de a căuta mereu justiţia şi de a apăra ceea ce este just", arătase mai devreme, într-o notă internă, Sally Yates. "La ora actuală, nu sunt convinsă că apărarea ordinului prezidenţial ar fi coerentă cu aceste responsabilităţi, nici nu sunt convinsă de faptul că acest decret ar fi legal", a continuat ministra interimară de Justiţie. "În consecinţă, pe toată perioada cât voi fi ministru interimar al Justiţiei, ministerul nu va prezenta argumente pentru a apăra decretul prezidenţial, în afară de cazul în care aş ajunge să fiu convinsă că este potrivit să o fac", a mai afirmat Yates.

La puţin timp după apariţia în presă a notei interne a interimarei de la Justiţie, preşedintele SUA, Donald Trump, a scris pe Twitter: "Democraţii întârzie alegerile pentru cabinetul meu din motive politice. Ei nu au nimic de câştigat în afară de a obstrucţiona. În prezent, am un A.G. (Attorney General - ministru de Justiţie) al lui Obama". Luni, ministrul de Justiţie din statul Washington, Bob Ferguson, a depus o plângere pentru a reclama oprirea imediată a aplicării decretului prezidenţial, pe care îl consideră contrar Constituţiei. Noul lider de la Casa Albă, Donald Trump, a semnat vineri un ordin executiv prin care se interzice intrarea pe teritoriul SUA a cetăţenilor din şapte state majoritar musulmane - Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen -, declanşând un val de critici şi de proteste pe plan intern şi internaţional.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE