Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dinastia continuă: Vladimir Putin va fi învestit pentru a patra oară în funcţia de preşedinte al Rusiei

Postat la: 07.05.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Vladimir Putin va fi învestit luni pentru a patra oară în funcţia de preşedinte al Rusiei, după ce a câştigat alegerile prezidenţiale din luna martie cu peste 75% din voturi, informează site-ul postului BBC. Ceremonia de învestire a lui Putin va avea loc la Kremlin şi va începe la ora 12 (ora României).

Vladimir Putin a dominat scena politică din Rusia din ultimii 18 ani, fie că a ocupat funcţia de preşedinte sau pe cea de prim-ministru, fiind comparat de către oponenţii săi cu vechii ţari ai Rusiei. Fost ofiţer KGB şi fost director al FSB, Putin a ajuns preşedinte al Rusiei după atacurile teroriste din 1999 din Moscova. În acest fel, foşti ofiţeri ai serviciilor de securitate ruse au preluat controlul politic şi au distrus perspectivele democraţiei reprezentative.

În cadrul campaniei electorale, Putin a promis că va înjumătăţi numărul cetăţenilor care trăiesc în sărăcie, acum de 20 de milioane, şi că va majora cu 50% PIB-ul per capita până la mijlocul următorului deceniu. De asemenea, Putin a promis creşteri salariale şi consolidarea poziţiei internaţionale a Rusiei. Vladimir Putin urmează să transmită Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, o propunere pentru postul de prim-ministru imediat după ceremonia de învestitură pentru un nou mandat. În cursul weekendului trecut, peste 1.600 de persoane au fost reţinute, în mai multe oraşe din Rusia, în cursul protestelor faţă de politicile preşedintelui Vladimir Putin. Protestele s-au desfăşurat sub sloganul "Putin nu este ţarul nostru!".

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE