Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Curtea Constituţională spaniolă interzice sesiunea de luni a Parlamentului regional catalan

Postat la: 05.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Decizia Tribunalului Constituţional a fost luată în urma contestaţiei depuse de Partidul Socialist din Catalonia (PSC), care se opune secesiunii.

Executivul catalan, condus de Carles Puigdemont, anunţase că urmează să solicite luni parlamentului regional declararea independenţei provinciei, în urma rezultatelor preliminare ale referendumului de duminică, potrivit cărora 90% dintre votanţi au susţinut secesiunea de restul Spaniei. Prezenţa la vot a fost însă de numai 43%, în condiţiile în care majoritatea catalanilor care doresc rămânerea în interiorul regatului spaniol au boicotat scrutinul.

Premierul spaniol Mario Rajoy a îndemnat anterior Guvernul regional să nu declare independenţa Cataloniei faţă de Spania, după referendumul pe tema autodeterminării ilegal de duminică. Preşedintele regiunii Catalonia Carles Puidgemont a anunţat că ar putea să declare independenţa regiunii la începutul săptămânii viitoare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE