Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Curtea Constituţională a Spaniei a anulat în mod oficial declaraţia de independenţă a Cataloniei

Postat la: 08.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Curtea Constituţională de la Madrid a decis că acţiunea Parlamentului catalan dizolvat de a declara independenţa regiunii autonome Catalonia este ilegală. Iniţial, luna trecută, Curtea Constituţională a suspendat implementarea declaraţiei de secesiune, analizând legalitatea actului în urma unei contestaţii depuse de Guvernul de la Madrid.

Votul pe tema declarării independenţei faţă de Spania, care a fost boicotat de majoritatea parlamentarilor opoziţiei, s-a terminat cu 70 de voturi pentru separare şi zece împotrivă. Un protest declanşat miercuri de către activiştii pro-independenţă din Catalonia, faţă de reţinerea unor membri demişi ai executivului regional, a generat închiderea mai multor drumuri din Barcelona şi perturbarea serviciilor de transport din regiune. La finalul lunii octombrie, Guvernul spaniol condus de Mariano Rajoy a suspendat autonomia regiunii catalane şi a preluat conducerea directă asupra Cataloniei, dizolvând Executivul catalan şi Parlamentul regional.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE