Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Coreea de Nord probabil deţine mai mult combustibil nuclear militar decât se estima

Postat la: 15.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Regimul stalinist din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un, probabil a procesat mult mai mult plutoniu decât se estima până acum, ceea ce i-ar permite suplimentarea capacităţilor militare nucleare, arată un raport al Institutului american 38 North.

Analizele Institutului 38 North, cu sediul la Washington, se bazează pe imagini filmate din sateliţi asupra unui laborator radiochimic de la complexul atomic Yongbyon. Potrivit analizei, efectuată pe baza unor imagini filmate în perioada septembrie 2016 - iunie 2017, în complexul Yongbyon probabil funcţionează centrifuge, astfel că Phenianul ar putea suplimenta şi stocurile de uraniu îmbogăţit. Există semnale că au loc activităţi cel puţin de scurtă durată la un reactor experimental cu apă uşoară, precizează Institutul 38 North.

Imaginile din laboratorul radiochimic arată că există cel puţin două cicluri de reprocesare, despre care nu se ştia, utilizate pentru producerea "unei cantităţi nedeterminate de plutoniu care poate creşte stocurile atomice militare ale Coreei de Nord", situaţie care generează îngrijorare în Statele Unite. Coreea de Nord a efectuat până acum cinci teste nucleare şi numeroase alte teste balistice. Experţii cred că regimul nord-coreean nu a reuşit să producă un focos nuclear care să poată fi transportat cu o rachetă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE