Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Coreea de Nord a lansat, în această dimineață, mai multe rachete sol-mare

Postat la: 08.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Coreea de Nord a lansat joi mai multe rachete sol-mare de pe coasta sa de est. Este cel mai recent test balistic dintr-o serie efecutate în ultimul timp, prin care Phenianul sfidează presiunea mondială de renunţare la programul său militar.

Testele intervin la mai puţin de o săptămână după ce Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o serie de sancţiuni vizând statul nord-coreean. Phenianul a subliniat însă că îşi va continua „neabătut" programul nuclear şi pe cel balistic.

De asemenea, lansările de rachete ale Coreei de Nord au avut loc la o zi după ce Coreea de Sud a anunţat că va amâna instalarea componentelor rămase din sistemul american antirachetă.

Scutul american a generat un scandal în Coreea de Sud între președinte și armată, dar, pe de altă parte, a înfuriat și principalul aliat al Phenianului, China.

Comparabile cu alte rachete balistice testate recent de Phenian, cele de joi sunt considerate mai defensive, menite să apere în faţa unor ameninţări precum vase inamice.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE