Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cine este autorul atacului de pe Champs Elysee

Postat la: 21.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un bărbat în vârstă de 39 de ani este autorul atacului armat de pe Champs Elysee, soldat cu moartea unui polițist. Acesta se afla în atenția autorităților, fiind suspectat că s-a radicalizat.

Procurorul Parisului Francois Molins a afirmat, la scurt timp după atacul armat, că suspectul "a fost identificat". Numele acestuia nu a fost însă dat publicității, deoarece autoritățile desfășurau mai multe raiduri pentru a stabili dacă acesta a avut vreun complice. Potrivit presei franceze, atacatorul de pe Champs Elysee a fost închis, la începutul anilor 2000, pentru că a tras asupra unui polițist. Mai precis, a fost condamnat în 2005 la 15 ani de temniță pentru tentative de asasinare a unui polițist și a fratelui acestuia, în regiunea Parisului.

Recent, acesta a ajuns în atenția serviciilor secrete drept un potențial islamist. Nu este clar, însă, unde și cum s-a radicalizat bărbatul. Atacul armat de pe Champs Elysee s-a soldat cu moartea unui polițist, cu rănirea altor doi. Totodată, atacatorul a fost ucis de ofițeri de poliție. Atacul a fost revendicat de Statul Islamic, care a anunțat, prin intermediul agenției sale de presă, că atacul a fost comis de un bărbat cu pseudonimul Abu Yusuf al-Beljiki, care indică faptul că acesta era belgian sau că a locuit în Belgia.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE