Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












China testeaza cea mai puternica arma navala creata vreodata in lume

Postat la: 27.06.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Armata chineza testeaza in prezent ceea ce ar putea deveni cea mai puternica arma navala creata vreodata pe plan mondial, informeaza marti portalul belgian La Libre, citand canalul de televiziune american CNBC, conform agerpres. Chinezii ar fi pe cale sa creeze un puternic tun electric cu suport electromagnetic, care ar putea deveni operational pana in 2025, raporteaza serviciile de informatii americane.

Contrar tunurilor clasice, care utilizeaza praful de pusca pentru a-si propulsa obuzele, tunurile electrice utilizeaza energia electromagnetica in acest scop. Circulatia unui puternic curent electric combinat cu un camp magnetic intre doua sine paralele conductoare de electricitate permite propulsarea obuzelor. Acest gen de tun starneste de mai multi ani interesul armatelor Rusiei, Iranului si SUA. O performanta tehnologica inca neegalata.

Aceasta arma are un anumit avantaj: rentabilitatea sa. De fapt, racheta trasa dintr-un astfel de tun poate atinge o tinta situata la o distanta de 200 km in doar 90 de secunde. Potrivit agentiilor de informatii americane, fiecare munitie a tunului ar costa intre 25.000 si 50.000 de dolari, fata de 1,2 milioane de dolari atat cat costa o singura racheta de croaziera americana Tomahawk.

Surse anonime mentioneaza ca racheta a fost deja vazuta in 2011, iar fazele de testare au inceput in 2014. Intre 2015 si 2017, perfectionari au fost aduse pentru a creste raza de actiune a tunului. La sfarsitul anului 2017, tunul a putut fi instalat pe o nava de razboi, o performanta tehnologica pe care nicio alta natiune nu a reusit pana acum sa o realizeze. Accelerarea dezvoltarii acestei arme navale intervine la scurt timp dupa recenta desfasurare de catre armata chineza a unui sistem de rachete pentru a-si consolida avanposturile in Marea Chinei. Pana nu demult, China era dependenta de arsenalul militar al URSS, dar investitiile sale in modernizarea armatei o pozitioneaza drept un important actor international. China dispune de doua portavioane, in timp ce SUA au 11.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE