Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ce a primit Putin, prin testament, de la fosta sa profesoara de germana

Postat la: 07.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Vladimir Putin nu a fost uitat de fosta sa profesoara de limba germana din adolescenta, Mina Yuditskaya Berliner. care l-a mentionat printre mostenitorii sai in actul testamentar, scrie cotidianul israelian Yediot Aharonot.

Mina Yuditskaya Berliner a fost profesoara lui Putin intre anii 1967 si 1968 la Sankt Petersburg. Cinci ani mai tarziu ea a emigrat in Israel si a pierdut legatura cu fostul sau elev.

In anul 2005, cand Putin a efectuat o vizita in Israel, ea a contactat ambasada rusa pentru a-i transmite ca doreste sa-l revada cu acest prilej, impreuna cu o delegatie a veteranilor rusi din al Doilea Razboi Mondial.

Prin urmare, ambasada rusa a invitat-o la eveniment, unde Mina Yuditskaya Berliner a avut o scurta discutie in privat la un ceai cu Vladimir Putin. Apoi presedintele rus a prezentat-o pe fosta sa profesoara presedintelui israelian de la acea vreme, Moshe Katsav, care a intrebat-o daca Putin a fost un elev bun, dupa cum releva un interviu publicat de acelasi cotidian in anul 2014.

Dupa vizita lui Putin in Israel, fosta sa profesoara a inceput sa primeasca diferite cadouri, inclusiv un ceas si o biografie a presedintelui rus, iar intr-o zi a reprezentanta a guvernului de la Moscova a invitat-o sa vada doua apartamente in centrul orasului Tel Aviv pentru a-si alege dintre ele unul ca donatie din partea lui Putin.

In decembrie 2017 Mina Yuditskaya Berliner a incetat din viata, iar ambasada rusa a trimis un reprezentant care a participat la ceremonia funerara si a ajutat financiar pentru acoperirea cheltuielilor cu inmormantarea.

In testamentul ei scris, profesoara de limba germana si-a exprimat dorinta ca apartamentul devenit caminul ei sa fie inapoiat lui Vladimir Putin iar ambasada rusa a preluat apartamentul, in numele presedintelui, mai noteaza publicatia israeliana.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE