Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cazul jurnalistei asasinate în Malta: Zece persoane suspectate, reţinute. Toate au cazier

Postat la: 04.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Poliţia din Malta a reţinut zece persoane suspectate că ar avea legătură cu asasinarea jurnalistei de investigaţii Daphne Caruana Galizia, a anunţat premierul maltez Joseph Muscat, la aproape două luni după ce vehiculul în care victima se afla a fost aruncat în aer, informează agenţia de ştiri DPA.

Toţi suspecţii sunt de naţionalitate malteză şi au cazier, a adăugat premierul. Ulterior, premierul maltez a transmis pe Twitter că alte două persoane au fost reţinute în acest caz. "Autorităţile au toate zonele de interes sub control de la începutul dimineţii şi percheziţiile sunt în curs de desfăşurare", a scris premierul pe Twitter. Muscat a mai adăugat că suspecţii au fost urmăriţi ceva timp înainte de a se trece la reţinerea lor. Poliţia are la dispoziţie 48 de ore pentru a audia suspecţii, după care trebuie fie să-i elibereze, fie să-i inculpe.

O jurnalistă foarte cunoscută, ale cărei postări atrăgeau mai mulţi cititorii decât toate ziarele din Malta, Caruana Galizia a fost descrisă de site-ul Politico ca "un WikiLeaks într-o singură femeie". Articolele ei au incomodat teribil diverse personaje influente din Malta, atât din lumea politică, cât şi din lumea interlopă. Daphne Caruana Galizia a fost ucisă pe data de 16 octombrie după ce maşina în care se afla a fost distrusă de o explozie puternică. Pe blogul său, Galizia a denunţat mai multe cazuri de corupţie în care erau implicaţi inclusiv o serie de oameni politici importanţi. Cele mai noi dezvăluiri ale sale îl vizau chiar pe premierul Maltei, Joseph Muscat, şi doi dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai lui. Jurnalista a dezvăluit presupuse legături între aceştia şi trei companii offshore şi vânzarea de paşapoarte malteze către oficiali din Azerbaijan.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE