Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cat costa zidul lui Trump de la granita cu Mexic si cand e gata

Postat la: 10.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Potrivit unui raport al Departamentului pentru Securitate Interna (DHS) al SUA, consultat de Reuters, zidul va costa mult mai mult decat cele 12 miliarde de dolari despre care a vorbit Trump in campania electorala.

Asa-zisul "zid" al presedintelui american Donald Trump la granita cu Mexicul va costa 21,6 miliarde de dolari, iar constructia va dura trei ani si jumatate. Una din explicatii ar fi ca se iau in calcul costul si timpul necesare achizitionarii unor terenuri private, pe langa cele pentru constructia propriu-zisa. Raportul ar urma sa fie prezentat secretarului departamentului, John Kelly, in zilele urmatoare. Administratia de la Washington nu este obligata sa ia masurile recomandate. Miercuri, Donald Trump declarase unor reprezentanti ai fortelor de ordine ca "zidul este proiectat chiar acum".

Frontiera cu Mexicul ar putea fi blocata cu ajutorul unor garduri si ziduri pe o lungime de 2.000 km, pana la sfarsitul anului 2020. Frontiera este deja fortificata pe o lungime de circa 1.046 de km, asa incat noua constructie, in trei faze, ar acoperi aproape integral restul. Raportul presupune ca proiectul va primi finantare din partea Congresului Statelor Unite pana in aprilie sau mai, deci DHS ar avea timp sa gaseasca antreprenori si sa inceapa constructia in septembrie.

Trump a afirmat ca banii trebuie sa fie alocati initial de Congres, dupa care Mexicul va rambursa suma platita de contribuabilii americani. Oficialitatile mexicane au insistat ca tara lor nu va plati nimic. O purtatoare de cuvant a DHS a refuzat sa comenteze sau sa confirme "posibila existenta a unor documente pre-decizie, supuse dezbaterii". Din partea Casei Albe, raspunsul la intrebarile Reuters a fost ca este "prematur" un comentariu privind un raport care nu a fost inca prezentat oficial presedintelui.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE