Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cadavrul jurnalistului Jamal Khashoggi, găsit la reședința consulului general al Arabiei Saudite

Postat la: 23.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cadavrul jurnalistului ucis Jamal Khashoggi a fost găsit într-o fântână din reședința consulului general al Arabiei Saudite din Istanbul.

„Surse de încredere de la serviciul de securitate de la Istanbul mi-au spus că trupul lui Khashoggi a fost găsit într-un puț care se află într-o grădină din reședința consulului general din Arabia Saudită", a declarat pentru Sputnik liderul Partidului Patriotic turc (VATAN), Dogu Perincek.

Khashoggi, cunoscut pentru criticile sale cu privire la politicile saudite, a lucrat recent ca publicist pentru The Washington Post. Jurnalistul a fost văzut pentru ultima dată când a intrat în consulatul saudit de la Istanbul la 2 octombrie, potrivit Mediafax.

Pe 19 octombrie, Arabia Saudită, care a negat inițial orice implicare, a recunoscut că jurnalistul a fost ucis într-o luptă din interiorul consulatului. Ministrul saudit de externe Adel al-Jubeir și-a exprimat condoleanțele familiei lui Jamal Khashoggi, spunând că moartea jurnalistului a fost o „greșeală teribilă". Jurnalistul Jamal Khashoggi a fost ucis la Istanbul, înaintea unor dezvăluiri compromițătoare pe care președintele Erdogan le anunțase.

În cotidianul Hurriyet, un editorialist apropiat puterii turce, Abdulkadir Selvi, afirmă că jurnalistul a fost condus imediat către biroul consulului, la sosirea sa la consulat, unde a fost "strangulat" de agenţii saudiţi. "Asta a durat între şapte şi opt minute".

Corpul a fost "tăiat în 15 bucăţi" de către un medic legist care făcea parte din comandoul saudit, a adăugat Selvi, potrivit căruia cadavrul dezmembrat a fost scos din consulat, dar se află într-un loc pe care Istanbulul încă nu-l cunoaşte.

"Dacă prinţul moştenitor nu dă socoteală şi nu este înlăturat din post, nu vom încheia acest dosar", a continuat influentul cronicar.

Recunoaşteri - pătate de contradicţii - ale Riadului cu privire la circumstanţele morţii jurnalistului continuă să provoace un val de scepticism în lume.

Riadul a anunţat destituirea atât a numărului doi al serviciilor saudite de informaţii, generalul Ahmed al-Assiri, şi altor trei conducători de rang înalt din cadrul acestor servicii, cât şi a unui consilier "de presă" al curţii regale, Saud al-Qahtani. În total 18 suspecţi saudiţi au fost reţinuţi.

Însă analişti occidentali au văzut în aceste destituiri şi arestări o încercare de a desemna ţapi ispăşitori şi de a-l cruţa pe prinţul moştenitor, considerat cel mai puternic om în regat.

Sub titlul "laţul se strânge în jurul prinţului moştenitor", Yeni Safak afirmă că şeful comandoului l-a sunat "în patru rânduri pe directorul biroului prinţului moştenitor, Bader Al-Asaker" după moartea lui Khashoggi. "Cel puţin unul dintre apeluri a fost efectuat din biroul consului general", a adăugat ziarul, care nu-şi precizează sursele.

Mutreb a sunat, de asemenea, la "un număr american", care ar putea să-i aparţină lui Khaled bin Salman, fratele lui MBS şi ambasadorul regatului la Washington.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE