Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bill Gates vorbit la Munchen despre pregătiri de epidemie globală, bioterorism si atac nuclear

Postat la: 08.05.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a îngrozit lumea la conferința de securitate de la Munchen afirmând că cea mai mare amenințare la adresa omenirii este bioterorismul și că zeci de milioane de oameni ar putea să moară.

Vorbind la conferința de securitate de la München, cel mai bogat om din lume a avertizat că virușii mortali, cum ar fi variola, dacă s-ar răspândi ar fi mai rău decât un atac nuclear, relatează RT. În cadrul conferinței, Bill Gates a spus că lumea nu trebuie să subestimeze amenințarea virușilor letali, deoarece aceștia sunt mai ușor de creat și de răspândit. „Ignorăm legătura dintre securitatea sănătății și securitatea internațională.

Următoarea epidemie ar putea să apară de pe ecranul computerului unui terorist care folosește ingineria genetică pentru crearea unei versiuni sintetice a virusului variolei... sau a unei tulpini contagioase și mortale a gripei", a spus Gates. Gates, un filantrop care în ultimii 20 de ani se ocupă de finanțarea unei campanii de sănătate la nivel mondial, a spus că epidemiologii sunt de acord că există o „probabilitate rezonabilă" de explozie a unui focar epidemic în următorii 10-15 ani.

Bill Gates a propus să fie impozitată munca roboților Specialiștii din domeniul securității au avertizat cu privire la posibilitatea crescândă a atacurilor bioteroriste, întrucât progresele înregistrate de biologia moleculară au făcut ca armele biologice să devină mai accesibile, în special în ultimii 5 ani. Deși serviciile britanice și americane de informații sunt de acord că Statul Islamic încearcă să producă arme biologice în fortărețele din Siria și Irak, politicienii au subestimat amenințarea deoarece nu cred că grupul terorist are abilitățile necesare asemenea producție. Cu toate acestea, Gates a spus că amenințarea unei pandemii trebuie luată în serios.

„E greu să te gândești la o asemenea catastrofă, dar s-a întâmplat nu cu mult timp în urmă. În 1918, o tulpină de gripă mortală a ucis între 50 și 100 de milioane de oameni. S-ar putea să vă întrebați cât de reale sunt scenariile în ziua de azi. Faptul că o pandemie mortală nu a avut loc în istoria recentă nu trebuie să fie confundată cu dovezile că o pandemie nu va avea loc în viitor. Și chiar dacă următoarea pandemie nu va fi la scara celei din 1918, am fi înțelepți să luăm în considerare tulburările sociale și economice care ar putea apărea dacă ceva de genul ebola și-ar face drum în centrele urbane", a precizat Bill Gates. Miliardarul a recomandat apoi liderilor să depună eforturi mari pentru a se pregăti de izbucnirea unui virus mortal, așa cum se depun eforturi pentru prevenirea atacurilor nucleare sau a schimbărilor climatice.

„Pregătirea pentru o pandemie globală este la fel de importantă ca și descurajarea nucleară și evitarea unei catastrofe climatice. Inovația, cooperarea și planificarea atentă pot atenua dramatic riscurile prezentate de fiecare dintre aceste amenințări", a mai spus Gates în conferința pe teme de securitate de la Munchen. Potrivit acestuia, în orice moment se poate răspândi panică, iar autostrăzile supraîncărcate și sisteme de comunicații ar ceda. Avertismentul său urmărește lansarea de către Fundația Bill & Melinda Gates a unui sondaj Ipsos Mori, care arată că 71% dintre britanicii cu vârste între 16 și 75 ani sunt mai puțin îngrijorați de un război decât de răspândirea unei epidemii mortale la nivel global.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE