Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bilantul seismului din China a crescut la cel putin 13 morti si 175 de raniti

Postat la: 09.08.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Bilantul seismului de marti, din provincia Sichuan, aflata in sud-vestul Chinei, a crescut la cel putin 13 morti, in timp ce 175 de oameni au fost raniti, relateaza BBC News. Autoritatile au avertizat ca bilantul ar putea creste in continuare, potrivit news.ro.

Epicentrul cutremurului a carui magnitudine a fost revizuita la 7 s-a inregistrat intr-o zona populara in randul turistilor, la aproximativ 300 de kilometri nord de capitala provinciei, Chengdu, la numai 10 kilometri adancime. Fotografii publicate pe retelele de socializare arata cladiri avariate, inclusiv un hotel din Jiuzhaigou, unde se afla cea mai faimoasa rezervatie naturala a Chinei, aflata in patrimoniul UNESCO.

Proprietarul unui restaurant din oras a declarat ca seismul produs la ora locala 21.20 (16.20 ora Romaniei) s-a simtit mai puternic decat cel care a afectat regiunea in 2008, soldat cu 70.000 de morti. Nimic nu sugereaza, insa, ca bilantul cutremurului de marti s-ar apropia de cel al seismului din urma cu noua ani, ce a avut magnitudinea 8.

Tang Sesheng a declarat pentru agentia de presa AFP ca multi oameni s-au refugiat in piata centrala din oras. ''Oamenii nu au luat nimic precum bani sau haine - pur si simplu am fugit cu totii afara imediat'', a adaugat el. Gwendolyn Pang de la Crucea Rosie China, a avertizat ca va dura un timp pentru a stabili amploarea pagubelor si numarul de victime. ''Liniile de comunicatii si electricitate sunt intrerupte, iar oamenii sunt, fara indoiala, socati si speriati'', a spus ea.

Comisia Nationala pentru Administrarea Dezastrelor din China a avertizat ca este posibil ca bilantul sa ajunga la 100 de morti si 130.000 de case avariate. Presa locala scrie ca turisti s-ar numara printre morti si raniti. Presedintele Xi Jinping a cerut ''eforturi complete pentru a organiza rapid eforturile de asistenta si salvare a persoanelor ranite'', anunta agentia de presa Xinhua, precizand ca pompieri si militari sunt desfasurati din zonele invecinate.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE