Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












ATACUL SUA. Israelul susține în totalitate mesajul puternic al lui Trump

Postat la: 07.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Israelul și-a exprimat vineri sprijinul "total" pentru loviturile aeriene lansate de SUA împotriva Siriei, un "mesaj puternic" care ar trebui să fie auzit de asemenea de Iran și Coreea de Nord, a indicat biroul premierului Benjamin Netanyahu.

"Israelul susține în totalitate decizia președintelui Trump și speră că acest mesaj hotărât în fața acțiunilor josnice ale regimului Bashar al-Assad va fi auzit nu doar la Damasc, ci de asemenea și la Teheran, Phenian și în altă parte", conform comunicatului. "Prin cuvânt și faptă, președintele Trump a emis un mesaj puternic și clar: nu vom tolera utilizarea și răspândirea armelor chimice", subliniază textul.

Donald Trump a declanșat joi lovituri împotriva Siriei ca ripostă la presupusul atac chimic imputat "dictatorului Bashar al-Assad". Aceste lovituri - prima operațiune militară a SUA împotriva regimului sirian - au fost efectuate cu "59 de rachete de croazieră" Tomahawk, a indicat Casa Albă. Netanyahu îndemnase săptămâna aceasta la acțiune comunitatea internațională pentru eliminarea armelor chimice în Siria.

Israelul, aliat al SUA, urmărește cu multă atenție evenimentele din Siria vecină. Israel și Siria sunt în mod oficial în stare de război. Regimul sirian este sprijinit în lupta sa împotriva rebelilor de către mișcarea libaneză șiită Hezbollah și Iran, doi inamici ai statului israelian.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE