Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Atac armat într-un colegiu din Crimeea. 17 persoane au fost ucise. Rusia afirmă că e un atac terorist

Postat la: 17.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

17 persoane și-au pierdut viața și alte 40 au fot rănite, miercuri, într-un atac armat care a avut loc în cantina unui colegiu din Peninsula Crimeea, anexată de ruși în 2014. Dacă inițial s-a vorbit despre o explozie, ulterior autoritățile au confirmat că un tânăr a tras mai multe focuri de armă.

UPDATE ora 17:45. După ce inițial autoritățile au vorbit despre o explozie produsă în liceu, Comitetul de anchetă a stabilit ulterior că a fost vorba despre un atac armat. Un tânăr de 18 ani a tras mai multe focuri de armă și a ucis 17 persoane.

Autoritățile au reușit să-l identifice și pe atacator. Aceste se numește Vladislav Rosliakov, are 18 ani și este elev în anul patru la respectivul colegiu, potrivit purtătoarei de cuvânt a comitetului, Svetlana Petrenko, scrie Agerpres.

Un oficial local a spus că cele mai multe victime ale atacului au fost studenți de la colegiul tehnic, care este o școală profesională pentru adolescenți. În urma atacului, școlile și grădinițele din zonă au fost evacuate.

Autoritățile din Crimeea anunțau inițial că un „dispozitiv exploziv neidentificat, plin cu obiecte metalice" a fost detonat la colegiul tehnic din orașul Kerci, locul unde rușii au construit un pod între peninsulă și Rusia.

Serghei Aksionov, liderul din Crimeea, susținut de Rusia, a precizat că rapoartele care circulă în presa că s-au auzit împușcături după explozie au fost false și a declarat că acum situația este stabilă. Potrivit acestuia, autorul exploziei este un student al acestei instituţii de învăţământ, în vârstă de 22 de ani, care s-a sinucis. Liderul din Crimeea , care s-a deplasat la Kerci, a anunţat trei zile de doliu în peninsulă.

Directoarea colegiului, care nu fusese la fața locului în momentul atacului, a comparat situația cu asediul școlii din Beslan, în 1-3 septembrie 2004, când au murit cel puţin 334 de oameni, între care aproape 200 copii și 31 din cei 32 de terorişti din trupele liderului rebel cecen Șamil Basaev. S-a spus, atunci, că teroriștii de la școala din Beslan erau drogați. Ulterior, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat Rusia pentru gestionarea crizei luării de ostatici de la Beslan din 2004.

„Au fost o mulțime de cadavre, cadavre de copii, un adevărat atac terorist", a descris directoarea colegiului din Crimeea, atmosfera de acum, citată de BBC.

Crimeea, care face parte oficial din Ucraina, a fost anexată de Rusia, în 2014, după un referendum contestat de către comunitatea internațională. Cu toate acestea, președintele rus Vladimir Putin susține că Rusia nu va da Crimeea înapoi Ucrainei.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE