Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Armata SUA dezvoltă arme laser inspirate din Star Wars

Postat la: 08.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Armele laser, prezente în filmele Star Wars în ultimii 40 de ani, vor deveni realitate în cadrul armatei americane. Pentagonul dezvoltă în această perioadă prototipuri de arme laser care ar putea fi montate pe avioane și mașini.

Companiile Boeing, Lockheed Martin, Northrop Grumman, Raytheon, principalii constructori de armament ai armatei Statelor Unite, dezvoltă o serie de prototipuri de arme laser. Asta după ce încă din 2014 a fost introdus în arsenalul Marinei americane un laser de 30.000 de wati. Acesta este montat pe una dintre navele lor de război, USS Ponce.

Lockheed Martin tocmai a anunțat că a dezvoltat un laser de 60 kW, care va fi montat în câteva săptămâni pe un camion militar, pentru a fi testat pe drone și mine. Acest laser poate distruge o dronă aflată la 500 de metri stând focalizat pe ea câteva secunde, a explicat Jim Murdoch, șef al diviziei navale a Lockheed Martin.

Totuși, spre deosebire de fasciculul armelor cu laser din franciza Star Wars, în cazul celor dezvoltate pentru Pentagon acesta nu este vizibil cu ochiul liber. Pentru moment, laserele testate pentru diverse servicii ale armatei americane se menţin într-un interval de putere de câteva zeci de kilowaţi. Specialiștii în armament susțin că, în maximum zece ani, aceste lasere ar putea chiar să doboare o rachetă de croazieră.

Forţele speciale din armata americană vor ca în următorii trei ani să testeze un laser de 150 kW pe bombardierul AC-130, specializat în misiuni de sprijin al trupelor trestre. Principalul avantaj al armelor cu laser este acela că dispun de o capacitate nelimitată de muniţie. Astfel că avioanele de luptă vor ajunge să nu mai fie nevoite să se întoarcă la bază pentru a face plinul cu muniție atunci când sunt în misiune.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE