Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Armata americană dislocă în Coreea de Sud componente ale apărării antirachetă

Postat la: 26.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Armata americană a început să transfere părţi ale sistemului de apărare antirachetă într-un loc planificat de desfăşurare în Coreea de Sud, pe fondul tensiunilor ridicate asupra programelor de rachete nucleare din Coreea de Nord. Statele Unite şi Coreea de Sud au convenit să desfăşoare sistemul de apărare antirachetă numit „Terminalul High Altitude Area Defense" (THAAD), ca răspuns la ameninţarea lansării de rachete de către Coreea de Nord.

Oficialii din cadrul ministerului apărării din Coreea de Sud şi oficialii militari din SUA nu au putut fi contactaţi imediat pentru confirmare, precizează sursele citate. Camioanele care transportau părţi ale sistemului THAAD au intrat pe terenul pe care fusese un teren de golf în Seongju - o regiune din sudul Coreei de Sud. Statele Unite au început să deplaseze primele elemente ale sistemului de apărare antirachetă avansată în Coreea de Sud la începutul lunii martie, după ce cele patru rachete balistice au lansat testul de Nord.

Senatul american a fost convocat pentru ziua de miercuri, 26 aprilie la Casa Albă pentru a discuta despre situaţia din Coreea de Nord. Oficiali de rang înalt ai Administraţiei Donald Trump vor prezenta, miercuri, un raport la Casa Albă privind situaţia din Coreea de Nord, în prezenţa întregului Senat american. În mod normal, oficialii administraţiei prezidenţiale se deplasează la Capitoliul din Washington pentru a se adresa membrilor Congresului în privinţa temelor de politică externă. Prezenţa întregului Senat american la Casa Albă este neobişnuită şi extrem de rară.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE