Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Arabia Saudita: Prințul Alwaleed bin Talal a pierdut 1,2 miliarde de dolari in ultimele 48 de ore

Postat la: 07.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Prințul Alwaleed bin Talal din Arabia Saudită încă este foarte bogat, deși a pierdut în ultimele 48 de ore 1,2 miliarde de dolari, transmit Reuters și Bloomberg.

66214c59-eb1d-4b23-8430-f90b01e04975

Averea sa netă a scăzut la 17,8 miliarde de dolari, după ce Kingdom Holding — Fondul de investiții saudit pe care l-a înființat Alwaleed bin Talal în 1979 — a pierdut 1,3 miliarde de dolari din capitalizarea bursieră. Luni, la închiderea Bursei din Arabia Saudită, acțiunile Kingdom Holding înregistrau cel mai semnificativ declin din decembrie 2011 până în prezent.

Sâmbătă, prințul moștenitor Mohammad bin Salman a luat măsuri pentru a-și consolida puterea prin înființarea unui comitet anticorupție, care a decis arestarea unor înalți oficiali și oameni de afaceri din Arabia Saudită. Printre cei arestați sunt și trei dintre cei mai bogați saudiți, inclusiv Alwaleed.

Acesta deține și participații în banca americană Citigroup, rețeaua de socializare Twitter, firma de ride-hailing Lyft și grupul media Time Warner.

Recent, Kingdom Holding a cumpărat în septembrie o participație de 16,2% în Banque Saudi Fransi — a cincea mare bancă din Arabia Saudită.

Postul de televiziune Al Arabiya a anunțat sâmbătă înființarea unui nou comitet anticorupție, condus de prințul Mohammed, care a decis arestarea a 11 prinți, patru actuali miniștri și zeci de foști miniștri, precum și a unor importanți oameni de afaceri.

Analiștii susțin că informația a îngrijorat piața bursieră deoarece oamenii de afaceri implicați ar putea fi nevoiți să-și vândă unele participații, ceea ce temporar ar putea duce la scăderea prețurilor.

Totuși, unii investitori locali ar putea în cele din urmă saluta perspectiva ca prințul Mohammed să-și sporească puterea și să reducă incertitudinile privind autoritatea sa. Reformele economice, cum ar fi privatizările și dezvoltarea proiectelor, s-ar putea derula mai rapid.

AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Dicu, editor: Andreea Marinescu, editor online: Gabriela Badea)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE