Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Amestecul Rusiei în alegerile din SUA: 13 cetățeni și 3 entități, inculpați de justiția americană

Postat la: 17.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

13 cetateni rusi si 3 entitati rusesti au fost inculpate de justitia americana pentru presupusa interferenta in alegerile prezidentiale din 2016 din Statele Unite, a anuntat vineri procurorul special care ancheteaza acest caz, Robert Mueller, el afirmand ca cei acuzati ar fi dus "un razboi informational impotriva Statelor Unite in timpul alegerilor, cu scopul de a-l ajuta pe Donald Trump sa castige", potrivit CNBC, citat de hotnews.ro.

Justitia americana considera ca suspectii s-au folosit de personaje fictive americane, platforme social media si de alte mijloace de informare online. Cei 13 cetateni rusi ar fi conspirat inca din 2014 cu scopul de a incalca legile care le interzic cetatenilor straini sa influenteze alegerile americane si sa plateasca bani in acest sens. Potrivit procurorilor americani, o organizatie rusa numita Agentia de Cercetare pentru Internet a cautat sa lanseze un "razboi informational" impotriva Statelor Unite prin folosirea unor personaje fictive americane si a unor platforme sociale si a altor mass-media bazate pe Internet. De asemenea, si dupa alegerea lui Donald Trump, inculpatii ar fi organizati mitinguri in sprijinul liderului de la Casa Alba.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE