Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Alegeri Ungaria: Liderul Jobbik, Vona Gabor, demisionează în urma înfrângerii partidului său în alegerile parlamentare

Postat la: 09.04.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

​​Vona Gabor, liderul Jobbik, partid care a intrat în campania electorală cu o doctrină schimbată, renunţând la convingerile de extremă dreapta pentru un populism de centru, a anunţat duminică seară că va demisiona în urma înfrângerii formaţiunii sale în alegerile parlamentare. El a spus că partidul s-a comportat corect, dar că nu şi-a îndeplinit obiectivul.

"Fidesz a câştigat, din păcate, încă o dată", a afirmat Vona Gabor, scrie The Guardian. Liderul Jobbik a spus, într-o conferinţă de presă susţinută după anunţarea rezultatelor parţiale ale alegerilor, că îşi va respecta promisiunea de a demisiona dacă formaţiunea sa va pierde alegerile, dar că partidul îşi va continua activitatea pe care a început-o în 2010, ca o forţă de opoziţie faţă de Fidesz. "Ne-ar fi plăcut ca prezenţa mare la vot să ducă la un alt rezultat, dar aşa a decis poporul", a mai spus Vona Gabor.

Fidesz, partidul premierului naţionalist de dreapta Viktor Orban, a obţinut 49,5% din voturi în alegerile legislative desfăşurate duminică în Ungaria, arată primele rezultate parţiale anunţate oficial după numărarea a 69,1% din voturi, potrivit Reuters. Fidesz ar obţine majoritatea în Parlamentul Ungariei. Partidul lui Viktor Orban ar urma să deţină 134 de mandate după numărarea a 74.6% din voturi, potrivit Biroului electoral, scrie The Guardian. Potrivit The Guardian, Jobbik a câştigat 20% din voturi, rezultate preliminare, în timp ce socialiştii ar fi obţinut 11,85%. Participare la vot la alegerile parlamentare din Ungaria a fost de 68,13%, faţă de 61,73% la alegerile parlamentare din 2014. Cea mai mare prezenţă la vot - 70,53% - a fost la legislativele din 2002.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE