Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Alegeri în Franța. Emmanuel Macron, favorit la prezidențiale

Postat la: 30.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Alegerile prezidențiale din Franța, de luna viitoare, îl au favorit, cel puțin așa spun sondajele, pe candidatul de centru Emmanuel Macron.

Macron își menține poziția de favorit în sondajul Elabe realizat în 28 și 29 martie pentru televiziunea BFM, privind intențiile de vot în primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța. Rezultatele arată că Macron va obține pe 23 aprilie 25,5% din voturi, iar reprezentanta extremei drepte, Marine Le Pen, 24%.

Ambii candidați au scăzut cu 0,5% față de sondajul Elabe precedent. Ei s-ar califica astfel în turul al doilea, care va avea loc pe 7 mai, când potrivit ultimului sondaj Macron ar urma să câștige cu 63%, față de 37% pentru Le Pen.

Conservatorul Francois Fillon este creditat cu 18%, în urcare pentru prima dată - de la 17% - după izbucnirea scandalului privind locurile de muncă fictive pentru membri ai familiei sale. Și candidatul de extremă stângă Jean-Marc Melenchon a crescut, de la 13,5% la 15%, pe seama scăderii socialistului Benoit Hamon de la 11,5% la 10%.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE