Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Afacere imobiliara: Pentagonul va închiria spaţiu în Trump Tower pentru a fi la dispoziţia preşedintelui

Postat la: 09.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Departamentul american al Apărării analizează închirierea unui spaţiu în Turnul Trump, din New York, pentru echipamentele şi personalul militar care trebuie să-l însoţească pe preşedintele Donald Trump pe timpul şederii acestuia în respectiva locaţie. Această acţiune ar conduce la furnizarea de fonduri guvernamentale în afacerile familiei preşedintelui.

Locotenent-colonelul J.B. Brindle, purtător de cuvânt al Departamentului Apărării, a declarat că spaţiul din Turnul Trump, proprietate a Trump Organization, conglomerat de afaceri administrat de cei doi fii mai mari ai preşedintelui, ar urma să fie folosit pentru "echipamente şi personal în sprijinul preşedintelui, în clădirea sa rezidenţială". „Departamentul Apărării lucrează, prin canale corespunzătoare şi în acord cu toate cerinţele legale aplicabile, pentru a obţine un spaţiu închiriat în Turnul Trump", a indicat purtătorul de cuvânt. Spaţiul dorit de Pentagon va fi separat de cel al Serviciului de protecţie Secret Service. Preşedintele SUA, Donald Trump, are un apartament luxos triplex penthouse în Turnul Trump.

Chiar dacă Donald Trump are oficial domiciliul la Casa Albă, în reşedinţa din Trump Tower, deţinută de Organizaţia Trump, locuiesc rude apropiate ale preşedintelui, inclusiv Prima doamnă Melania Trump şi fiul cuplului prezidenţial, Barron. Acest sprijin militar pentru Trump, în momentele în care se va deplasa la reşedinţa sa din New York, ar include dispunerea imediată de faimoasa valiză nucleară, cu codurile şi butonul roşu de lansare a ogivelor nucleare în caz de urgenţă. Oficialii militari trebuie în mod tradiţional să fie aproape de preşedinte în orice moment, pentru a răspunde la crize şi a transmite decizii de urgenţă legate de securitatea naţională.

Pentagonul a efectuat aranjamente similare şi pentru alţi preşedinţi americani, inclusiv în locuinţa din Chicago a lui Barack Obama, pentru a oferi acces permanent liderilor de la Casa Albă la comanda armatei americane. Dar perspectiva închirierii spaţiului într-o companie deţinută de preşedinte va genera noi întrebări despre utilizarea fondurilor federale pentru interesele financiare ale preşedintelui. Potrivit unor surse citate de CNN, închirierea spaţiului în Turnul Trump ar urma să coste 1,5 milioane de dolari anual. Controlul Organizaţiei Trump a fost transferat de preşedintele SUA celor doi fii ai săi, Eric şi Donald Jr. Modelul ales de Trump pentru a se separa de conglomeratul său de firme a generat polemici deoarece el nu şi-a lichidat participaţiile. Nici Organizaţia Trump, nici Casa Albă nu au făcut comentarii pe această temă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE