Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Aeroportul Diyarbakir din Turcia, atacat cu rachete

Postat la: 28.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Patru rachete au lovit sâmbătă noaptea aeroportul din Diyarbakir, în sud-estul Turciei. Acestea au ţintit sâmbătă un post de control al poliţiei din faţa unei săli de aşteptare VIP a aeroporului, iar pasagerii şi personalul au fost duşi în clădirea unui terminal pentru siguranţă. Dogan afirmă că autorii atacului sunt probabil militanți kurzi.

Guvenatorul orașului Diyarbakir, Huseyin Aksoy, a confirmat că atacul a vizat un punct de control al poliției, dar rachetele au ratat ţinta şi au aterizat în apropiere. "Nu există victime, iar zborurile de pe aeroport nu au fost perturbate", a adăugat el. Diyarbakir este principalul oraş din sud-estul Turciei cu o populaţie majoritar kurdă. În această localitate militanţii kurzi conduc o rebeliune de aproximativ treizeci de ani.

Atacul a avut loc la câteva zile după ce Turcia a lansat ofensiva militară „Scutul Eufratului" în nordul Siriei urmărind, în acelaşi timp, îndepărtarea militanţilor Stat Islamic şi oprirea expansiunii kurde la frontiera sa. După trei zile de operaţiuni, Turcia menţine 50 de tancuri şi 380 de soldaţi în Siria.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE