Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Accident cumplit in Peru: 48 de morţi după căderea unui autocar de la 100 de metri

Postat la: 03.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cel puţin 48 de persoane şi-au pierdut viaţa în Peru când un autocar a căzut de o faleză înaltă de 100 de metri după ce fusese percutat de un camion pe o autostradă de-a lungul coastei Pacificului.

"Căderea unui autocar a făcut cel puţin 48 de victime", a precizat Ministerul peruan de Interne, adaugand că recuperarea corpurilor a fost suspendată la căderea nopţii din cauza valurilor puternice ale mareei. Un bilanţ precedent informa despre existenţa a 36 de morţi. Accidentul a avut loc într-un loc numit "virajul diavolului", la 45 de km nord de Lima, a mentionat colonelul Dino Escudero, şeful poliţiei rutiere. La bordul autocarului se aflau 55 de pasageri şi doi şoferi, maşina îndreptându-se spre capitala peruană după ce plecase din oraşul Huacho (centru), situat la 130 km de aceasta.

Doar şase ocupanţi ai autocarului au fost găsiţi în viaţă şi spitalizaţi, dintre care patru se află în stare gravă. Autocarul a căzut de la înălţimea de 100 de metri şi s-a zdrobit de stâncele aflate la poalele falezei, pe malul oceanului. Echipele de intervenţie, unele duse cu elicopterele la faţa locului, altele coborand de pe faleză cu ajutorul corzilor, au fost nevoite să-şi întrerupă căutările la căderea nopţii din cauza mareei. Potrivit autorităţilor, o macara urma sa ridice autobuzul, răsturnat cu roţile în sus, la poalele falezei şi la câţiva metri de mare.

Operaţiunile vor fi reluate miercuri în zori, a precizat adjunctul comandantului pompierilor, Larry Lynch Solis. Potrivit lui Luis Martinez, reprezentant al societăţii de transporturi San Martin de Porres, proprietara autocarului, şoferul avea multă experienţă. El nu a putut indica dacă acesta figura printre persoanele decedate sau rănite. Autobuzul fusese supus unei revizii mecanice înainte de a părăsi Huacho. "Este foarte dureros pentru ţară să sufere un accident atât de grav. Solidaritatea mea profundă faţă de durerea familiilor", a scris pe Twitter preşedintele Pedro Pablo Kuczynski.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE