Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Absolut Horror! Cel puțin 14.000 de oameni au fost spânzurați în Siria

Postat la: 07.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mii de oameni au fost spânzurați în Siriaîn ultimii ani, în acțiuni oribile de tortură și crimă în masă de catre guvernul Siriei. Acesta a actionat prin executarea prin spânzurare a mii de deținuți și de torturi sistematice într-o închisoare de lângă Damasc.

Execuțiile de la penitenciarul militar Sednaya constituie crime de război și crime împotriva umanității. Ele au avut loc între 2011 și 2015 și s-ar putea să continue și în prezent. Între 20 și 50 de deținuți ar fi fost spânzurați zilnic acolo, iar totalul ar fi între 5000 și 13.000, în primii patru ani după izbucnirea insurecției împotriva regimului condus de președintele Bashar Al-Assad. Majoritatea victimelor sunt civili suspectați că se opun guvernului, se arată în raportul Amnesty. Mulți deținuți au fost torturați în mod repetat, privați sistematic de hrană, apă, medicamente și asistență medicală, condamnați în urma unor farse judiciare, executați în secret și înmormântați în gropi comune.

Cel puțin o dată pe săptămână, grupuri de până la 50 de persoane erau scoase din celule pentru procese arbitrare, bătute, apoi spânzurate noaptea, în cel mai deplin secret. În timpul proceselor, deținuții aveau ochii legați și nu știau când și cum vor muri, până când li se punea lațul de gât. Cei spânzurați erau lăsați în ștreang 10-15 minute, iar ajutoarele călăilor îi trăgeau de picioare pe cei mai ușori, a căror greutate nu era suficientă ca să îi ucidă. Un fost militar a relatat că, punând urechea pe pardoseală, se puteau auzi sunete ca niște gâlgâituri din sala de execuții de dedesubt. "Dormeam pe fondul zgomotelor persoanelor care mureau sufocate. Pentru mine, era normal în acea perioadă", a spus martorul.

Unii deținuți au fost violați sau obligați să se violeze între ei. Mâncarea li se arunca uneori pe podeaua celulei. Vorbitul era interzis. "Ororile descrise în raport dezvăluie o campanie ascunsă și monstruoasă, autorizată la cele mai înalte niveluri ale guvernului, cu scopul de a zdrobi orice formă de contestație în rândul populației siriene", a comentat Lynn Maalouf, directoare adjunctă pentru investigații a biroului Amnesty International din Beirut. ONU a acuzat anul trecut guvernul președintelui Al-Assad că duce o politică de exterminare în închisori. De la începutul conflictului din Siria, au fost uciși sau nevoiți să se refugieze peste 310.000 de oameni. Un raport mai vechi al Amnesty estima la 17.700 numărul morților din penitenciare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE