Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












300 de persoane reţinute în Rusia pentru că protestau împotriva sistemului de pensii

Postat la: 10.09.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mii de susţinători ai liderului opoziţiei, Alexei Navalny, au protestat în Rusia, duminică, împotriva creşterii vârstei de pensionare, un grup pentru drepturile omului a anunţat că cel puţin 291 dintre aceştia au fost reţinuţi de poliţie, relatează Reuters.

Protestele, pe care poliţiştii le-au întrerupt uneori luându-i la bătaie pe participanţi cu bastoane, au reprezentat o provocare pentru autorităţile care sperau o prezenţă ridicată la alegerile regionale, care au avut loc duminică, în ciuda furiei larg răspândite asupra legii pensiilor.

Modificările aduse vârstei de pensionare, care se află în prezent în Parlament, au redus în jur de 15 puncte procentuale din popularitatea preşedintelui Vladimir Putin. Aceasta este cea mai nepopulară măsură guvernamentală, deoarece o lege din 2005 a redus beneficiile din perioada sovietică, ceea ce a dus la proteste la nivel naţional pentru pensionari.

Navalny, interzis de la televiziunea de stat şi împiedicat să candideze împotriva lui Putin în funcţia de preşedinte la începutul acestui an, speră să profite de furia publică faţă de reforma pensiilor, conform Mediafax.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE