Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x










Nutritionistul Mihaela Bilic face declaratii ireponsabile: "Nu suntem construiti sa mancam in fiecare zi!"

Postat la: 28.02.2017 - 14:43 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Recent, Mihaela Bilic, care se recomanda drept un "nutritionist" cu experinta, spunea ca "stomacul omului este construit ca sa stea mai mult gol", ceea ce a socat lumea, dar si pe nutritionistii veritabli, care sustin ca , dimpotriva stomacul trebuie alimentat in ratii mici, o data la 3-4 ore, de 4-5 ori pe zi, astfel obtinandu-se echilibrul dinamic al organismului.

Iata ca Bilic recidiveaza, probabil din lipsa de atentie din partea publicului si face un nou set de afirmatii iresponsabile pentru românii care sunt gata s-o creada: "Nu suntem facuti pentru a trai cu mancare din belsug. Nu suntem construiti sa mancam in fiecare zi, cu atat mai mult de 3 ori/zi. Nu avem mecanisme naturale de slabit si nici nu avem ce sa facem cu excesul de calorii. Decat grasime", scrie nutritionistul Mihaela Bilic pe Facebook.

„Nu stim sa evaluam continutul de energie din alimente, notiunea de mult sau putin e masurata din ochi, iar ei ne pacalesc. Nu avem receptori pentru gustul gras, nu putem sa facem diferenta intre una sau doua limguri de ulei. Doar ficatul/bila trag semnalul de alarma cand exageram grav. Natura ne-a vrut pofticiosi si mancaciosi, cand gaseam mancare trebuia sa ne umplem burta maxim si sa facem cat mai multe depozite de grasime, din care apoi sa putem supravietui cand nu aveam mancare. Doar ca acum avem. Din abundenta!", mai spune Bilic.

"Natura a lasat alimente simple, pe care noi trebuia sa le mestecam/ prelucram din greu pentru a extrage din ele nutrientii. Daca am manca sfecla sau trestie de zahar, n-ar exista pericolul de supraconsum. Daca am decoji semintele de floarea soarelui una cate una, n-am depasi doza optima de 1 lingura de ulei/ zi. Daca n-ar exista alimente prelucrate si procesate, ar trebui sa gatim pornind de la ingrediente simple si atunci am sti cu siguranta ce avem in farfurie.", adauga asa-zisul nutritionist.

"Realitatea e ca mancam mult si concentrat, un fel de super-food, totul e cu mai multe proteine, grasimi, zahar. Totul e cu multe calorii. Suntem programati sa ne ingrasam, natura nu vede in asta o problema, tine de supravietuire. Problema e cand mai intram la hibernare, pentru ca grasimea de rezerva nu se consuma decat in perioade de penurie alimentara. Si asta nu se mai intampla, cel putin nu curand, nu in Europa", conchide Mihaela Bilic, aceasta ultima parte a declaratiei sale de pe Facebook fiind un secret a la Polichinelle.

Chestiunea e ca sunt multi in stare s-o bage in seama pe Bilic. persoane care sunt bolnave, sau cele cu deficiente de minerale, de vitamine etc. Nu toata lumea stie exact de lipsurile organismului. Tocmai de aceea, nutritionistii autentici nu recomanda infometarea, ci un regim alimentar echilibrat intre glucide, lipide, proteine, vitamine si minerale, pe grupe alimentare, in ratii mici si dese, tocmai acesta fiind scopul stomacului si dezvoltarea sa naturala la om. Intr-adevar, imbuibarea nu e naturala, dar nici infometarea. Iar daca stomacul e facut sa stea gol, iar omul e facut sa manance cat mai rar, atunci ce nevoie am avea de nutritionisti?!

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE