Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Descoperire surpriză, în Insula Paştelui. Care e adevărul despre faimoasele statui gigant

Postat la: 27.12.2016 - 12:39 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În jur de 100 de statui monolitice gigantice se află peste tot pe insula Rapa Nui (Insula Paștelui). Efigiile din piatră au fost un mister pentru cercetătorii care s-au întrebat cum au fost mutate bucățile de piatră de câteva tone din cariera de la Rano Raraku și „plantate" în diverse puncte de pe insulă, pe teren accidentat.

Figurile gigantice din piatră de pe Insula Paștelui au atras numeroși turiști și cercetători în mijlocul pustiului pacific timp de secole, unde arheologii au descoperit că statuile au, pe lângă cap, și corpuri imense îngropate în pământ.

Jo Anne van Tilburg, conducătoarea echipei care a realizat săpăturile a declarat că „au descoperit busturile unor statui înalte de 7 metri". „Sute, poate mii de vizi tatori pe insulă au fost uimiţi să vadă că, într-adevăr, statuile de pe Insula Paştelui au corpuri! Totuşi, mai important e că am descoperit multe lucruri despre tehnicile Rapa Nui de inginerie antică".

Statuile nu au fost îngropate intenționat, ci de către pământul adus în amonte de către ploaie. Acestea se sprijină pe un pavaj de piatră, deci nu s-a dorit să fie sprijinite de pământ. Statuile au fost sculptate folosindu-se frânghii, pietre, bulumaci și unelte din piatră.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE