Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ziua și lovitura dată Justiției! Dragnea intensifică ofensiva. Urmează amnistia și grațierea

Postat la: 12.12.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ne-am început săptămâna cu OUG pe Codurile Penale. Graba coaliției PSD-ALDE este cusută cu sfoară fosforescentă de-a dreptul! La urma urmei, această OUG înseamnă că Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu fac Codul Penal din două părți, care însă nu vor mai funcționa simultan, fiindcă așa vor ei: o "bucată" prin act normativ, iar o alta lăsată de izbeliște în Parlament, la cheremul unor planuri pe care încă nu le cunoaștem. De unde toată graba asta?

Articolele ce urmează să fie trecute prin intermediul OUG au legături firești și complexe cu articolele care vor fi modificate și repermutate în Parlament, pentru a fi armonizate cu decizia Curții Constituționale. În aceste condiții, cum va mai fi funcțional Codul Penal? E noaptea minții!  Pe de altă parte, această OUG nu este întocmai constituțională, atât timp cât Legea Fundamentală spune că Guvernul nu trebuie să înlocuiască Legislativul, și cu atât mai mult într-un domeniu esențial cum este Justiția. Graba nu poate fi justificată prin argumente, prin necesități. E de ordinul evidenței.

În fapt, unica necesitate care trebuie satisfăcută este cea a lui Liviu Dragnea - e evident că, aflat într-o cursă contra cronometru cu dosarul angajărilor fictive, teleormăneanul este dispus să facă orice pentru a-și asigura libertatea, averea și subzistența politică. Ăsta-i motivul pentru care pe "țeava" PSD-ALDE se mai află o OUG, cu mult mai tenebroasă decât cea care vizează Codurile penale - e vorba de deja proverbiala OUG vizând amnistia și grațierea, marele deziderat al lui Dragnea.

Deziderat care va reprezenta un afront uriaș adus Uniunii Europene, mai cu seamă după recenta rezoluție privind statul de drept din țara noastră, rezoluție care avertizează că România alunecă cu repeziciune pe o întunecată pantă iliberală. Din nefericire, rămâne cum am stabilit: urmează o nouă iarnă a vrajbei noastre - cea decisivă.

Simona Man

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE