Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Zar de fugă liberal pentru ALDE

Postat la: 06.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pe zi ce trece, alianța dintre PSD și ALDE începe să scârțâie și, într-o perioadă de timp relativ scurtă, adică vreo cinci-șase luni, va crapa. Ținând cont că majoritatea liderilor ALDE sunt trasesiști politici, pentru ei nu va fi o problemă să migreze către alt partid. Ca atare, fiecare a cam început să-și caute un zar de fugă, ajungând astfel la vorbele lui Octavian Paler:

„Politica nu are principii. Are numai interese". Astfel, la nivelul ALDE, s-au conturat deja câteva scenarii care urmează să fie puse în scenă în perioada următoare. Un prim scenariu regizat de către secretarul general ALDE- Daniel Chitoiu vizează lepădarea de PSD prin primăvară anului viitor și tatonarea de alipire la un alt partid parlamentar. De a lungul timpului, unii liderii ALDE și-au demonstrat abilitatea în acest sens atunci când au rupt USL-ul. După ce se vor rupe de PSD, membrii ALDE, grupați în jurul lui Chitoiu și a câțiva lideri județeni cu greutate cum ar fi cei de la Prahova, Argeș, Giurgiu sau Bacău, vor încerca să facă jocuri politice pe cont propriu, cochetând cu liberalii. Un al doilea scenariu vizează alipirea celor de la ALDE la PNL, dar, atenție, fără Călin Popescu Tăriceanu care nu este agreat de liberali.

Acest scenariu seamna izbitor cu cel pus în scenă în anii trecuți de UNPR, iar atunci când Gabriel Oprea a fost zburat de la butoane, ceilalți care-l divinizau până atunci s-au convertitpolitic pe unde au putut. Așa că, la ora actuală, majoritatea liderilor ALDEsunt în căutarea zarului de fugă care să le asigure un ciolan mai gustos și pe viitor, dar au ajuns la vorbele lui Emil Cioran-„Nu merită să te sinucizi, deoarece o faci întotdeauna prea tarziu". Însă, majoritatea dintre ei ai au ținut cont de sfatul lui de Gaulle „Din moment ce un politician niciodată nu crede ceea ce spune, este surprins când alții îl cred". Rămâne de văzut ce viitor vor avea cei de la ALDE, dar trebuie ținut cont și de previziunile celor de la DNA, că deh... oricând procurorii anticorupție pot da peste cap orice horoscopul unui politician!

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE