Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Viscolul care ne pândește. Urmează un război politic de proporții

Postat la: 27.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Nu vă lăsați păcăliți de amorțeala iluzorie a Sărbătorilor de Iarnă! Războiul politic va răbufni în curând, la baionetă, cu înverșunarea viscolului care-și pregătește rafalele, în pofida soarelui ăsta primăvăratic.

La urma urmei, impunerea modificarii Legilor Justiției, în Parlament, cu largul concurs al majorității PSD-ALDE-UDMR, nu a mai surprins pe nimeni. Având în vedere aritmetica Legislativului, tăvălugul puterii nici n-ar fi putut fi stăvilit, indiferent de procedurile invocate de opoziție. În realitate, adevăratul război abia acum începe.

Crucial va fi "asul" pe care președintele Klaus Iohannis a anunțat că-l deține în mânecă. E mai mult decât evident că șeful statului nu a făcut trimitere, în subsidiarul avertismentului transmis de la tribuna Cotroceniului, doar la o banală contestație la Curtea Constituțională, fiindcă numai naivii congenitali și-ar mai putea lega ultimele speranțe de Valer Dorneanu - haideți să fim serioși! E clar că Iohannis și-a calculat cu atenție viitoarele mutări. Ori, în acest sens, certitudinile PSD-ALDE dispar cu desăvârșire.

Aceasta în condițiile în care pozițiile dure exprimate de oficiali ai SUA sau ai Bruxelles-ului (secondați de cele mai importante cancelarii ale Europei) se întețesc de la o zi la alta. E previzibil că Iohannis va face totul pentru a bloca noile Legi ale Justiției, măcar până în martie, când Consiliul Europei va lua în discuție situația din România, țara noastră riscând sancțiuni cu mult mai usturătoare decât Polonia (care beneficiază de votul Ungariei lui Viktor Orban). Să nu uităm că PSD-ALDE-UDMR au făcut totul pentru a evita un verdict din partea Comisiei de la Veneția.

Nu în ultimul rând, se anunță un nou episod fierbinte în războiul de uzură Dragnea-Tudose, care mocnește, din ce în ce mai amenințător, după ce premierul l-a pus la punct pe ministrul Justiției - l-am numit pe Tudorel Toader - și a respins categoric ideea modificării Codurilor penale prin OUG. De asemenea, să nu uităm că, săptămânal, Mihai Tudose este, la Palatul Victoria, gazda unui important desant alcătuit din ambasadori cu greutate în spațiul UE și NATO, care solicită renunțarea la așa-zisa revoluție din Justiție.

Am spus-o și o repet: să nu vă surprindă foarte tare dacă premierul Tudose o va da la întors și va bloca noile Legi ale Justiției printr-o ordonanță de prorogare.

Simona Man

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE