Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Urmăriți de nenoroc?

Postat la: 28.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Duminică, la Dublin, va avea loc tragerea la sorți a grupelor preliminare pentru Euro 2020. Sperăm, ca întotdeauna, să fim trimiși în "grupa ușoară", în care ne-am putea încerca puterile cu Elveția, Austria, Finlanda, Gibraltar și San Marino. Ar suna bine, nu-i așa? Dar, cum ne paște mereu ghinionul, parcă văd că vom avea parte de Franța și Germania (plus Serbia) din "Grupa infernală".

La Dublin se va afla, din nou, Răzvan Burleanu, cel care a purtat nenorocul și pentru puștii de la Under21, nimeriți și ei într-o grupă de te doare capul, cu Anglia, Franța și Croația. Mi-a plăcut însă că băieții lui Rădoi nu numai că nu s-au speriat, dar s-au declarat chiar încântați că vor întâlni noile generații ale școlilor fotbalistice de vârf, cu care sunt convinși că vor juca de la egal la egal. Bravo lor și succes în vară, pentru că vine vremea să încetăm cu văicăreala, să nu mai așteptăm grupele ușoare și să nu mai punem ratările noastre pe seama neşansei!

Meciul cu Muntenegru, de la Podgorica, care ne-a aruncat în urna a 4-a, este ultimul și cel mai clar exemplu. Se tot spune că a fost cel mai bun joc al naționalei, idee cu care pot fi de acord, dar numai sub aspectul... artistic al prestației tricolorilor. În rest, să fim serioși și să recunoaștem cinstit că nu ghinionul ne-a azvârlit la coada locurilor secunde, ci propria noastră neputință! Că, între noi fie vorba, golul reușit de Țucudean - cu un șut anemic de la vreo 25 de metri - a fost prostia imensă a portarului Petkovic, care a scăpat mingea în poartă. Altfel spus, un gol norocos cât roata carului, iar penalty-ul apărat magistral de Tătărușanu ne-a scutit de o remiză și mai jenantă. Nu de alta dar, dacă portarul muntenegrean nu gafa, iar Jankovic nu rata lovitura de pedeapsă, meciul nostru ar fi fost pierdut cu 1-0, iar România se clasa pe poziţia a 3-a din grupă!

Deci, ce credeți, la Podgorica am avut şansă sau nu? Să fim serioși și să-i dăm dreptate lui J. Renard, care spunea că "Dacă ar trebui să ne gândim la tot norocul pe care l-am avut fără să-l merităm, n-am îndrăzni să ne plângem de nenoroc". Noi, însă, o ținem pe-a noastră, căutând tot felul de scuze și explicații. Cum a fost și cea dezvăluită de presă, că tricolorii n-au știut că au nevoie de o victorie la... două goluri! Adică, selecționerul Contra nu le-a impus nici măcar acest imperativ, cum n-au făcut-o nici restul băgătorilor de seamă din federație.

În schimb, când Deac, Manea și încă vreo doi fotbalişti au dezvăluit că habar n-aveau de cele două goluri obligatorii, Stoichiță a sărit ca ars, mirându-se că "nu știau unii ce știau toți ceilalți?!" Desigur, eu cred ce-au spus jucătorii, pentru că avem și în acest fel explicația lipsei presingului nostru din finalul partidei, reproșată unanim și întemeiat selecționerului Contra, care se bucura prostește de scorul de 1-0, pentru a arunca ulterior vina pe elevii săi, acuzaţi că... n-ar fi fost atenți când li s-a precizat cum stau lucrurile. Și cum să mă mai las convins de "Guriță", când muntenegrenii au marcat un gol în min.87 (anulat pentru poziție de ofsaid), iar el i-ar introdus în teren pe Pușcaș abia în min. 75 și pe Băluță în min. 88, pe Ianis Hagi uitându-l definitiv pe banca de rezerve?!

"Marele succes" de la Podgorica a rămas, așadar, doar o victorie de palmares, chinuită și ea, o victorie degeaba, cum bine titra "Gazeta", rezultat cu care echipa națională a mai ratat un obiectiv, de astă dată sub bagheta lui Cosmin Contra. Dar cum contractul acestuia prevede calificarea la Euro 2020, mergem înainte tot cu el, așteptând tragerea la sorți de duminică. Poate cădem în grupa ușoară, dacă nu ne urmărește, ca întotdeauna, nenorocul!

Horia Alexandrescu
(preluat din Romania literara)

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE