Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un teuton de belle-epoque

Postat la: 16.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

A început play-off-ul, cu o vreme câinească, revenită asupra noastră parcă anume pentru a ne strica plăcerea celor mai atrăgătoare meciuri din campionat. După cum știți, sunt calificate cele mai valoroase și mai în formă șase echipe, fiecare cu șansa ei de a accede la titlu dar, după prima rundă, doar Steaua poate spune că îi cresc speranțele.

Băieții lui Reghecampf au învins cu 2-0 CFR-ul clujean, la capătul unui meci frumos, în care Ovidiu Popescu - un mijlocaș care nu i-a trezit încă interesul lui Herr Daum - a avut o prestație de nota 10 și a înscris un gol de kinogramă. În celelalte două partide ale rundei inaugurale, Astra și CSU Craiova au făcut, sâmbătă, remiză albă , ca și Viitorul cu Dinamo, luni seară, la Ovidiu, pe o ploaie torențială. În aceste condiții, patru echipe au acumulat câte un punct, iar singura care a reușit trei a rămas Steaua, care a și trecut în fruntea clasamentului, Gigi Becali fredonând deja refrenul "Campionii, campionii!" Poate că da, poate și că nu, mai ales că în etapa următoare steliștii dau piept chiar cu oastea lui Gică Hagi, cea care ar fi stat și acum în vârful topului, dacă nu i s-ar fi răpit jumătate din punctele cu care intrase în play-off, prin prosteasca prevedere impusă de FRF. Iar luni seară, după meci, Gică a invocat din nou această nedreptate, fără a reproșa însă și băieților faptul că, din câte ocazii și-au creat, nu au valorificat măcar una!

N-aș zice, totuși, că ne aflăm într-o zodie a golurilor, care ne-ar prinde foarte bine la apropiata confruntare cu echipa Danemarcei. E drept, în lotul lărgit anunțat de papa-Daum l-am văzut inclus și pe Keșeru care, deși tocmai a semnat un hat-trick, nu pare să-l fi impresionat temeinic pe selecționer, cum am înțeles că nici verva lui Nicușor Stanciu nu-l prea încântă. Iar dacă ne amintim că la Cluj, pe 26 martie, ne va lipsi și Florin Andone, care e suspendat, sunt tot mai îngrijorat pentru potențialul echipei naționale într-un meci cu miza uriașă a celui care urmează. Și taman când ne facem aceste calcule, hop și Burleanu-bei care, guraliv ca o coțofană, iese din nou la rampă cu o declarație de mai mare râsu' . I-auziți:"N-aș putea spune că meciul cu Danemarca este un meci decisiv, dar este unul foarte important. Dacă vom câștiga, așa cum ne dorim, vom continua să visăm că putem întrerupe cei 20 de ani de absență de la Campiontul Mondial. Jucăm acasă, am mai bătut Danemarca, astfel încât chiar avem mare nevoie de această victorie. Chiar și cu o înfrângere, poziția mea este foarte fermă. Îmi doresc să putem continua cu Christoph Daum, chiar și după această campanie, pentru că am pus niște baze foarte solide!"

Eu vă repet că tipul ăsta - eșuat la FRF direct de la periferia lumii politice, dar cu trimitere de acolo - are probabil misiunea de a face harcea-parcea tot ce a mai rămas în picioare din fotbalul românesc. Pentru el, iată, partida cu Danemarca nu e decisivă dar, și dacă am pierde-o, o ține gaia-mațu' că vrea să continuăm cu selecționerul Daum. Poate ar trebui să-i reamintim politrucului Burleanu că teutonul de belle-epoque a fost contractat anume pentru a califica naționala României la Cupa Mondială. Atât și nimic mai mult, nici înainte și nici după, pentru că acesta este obiectivul pe care și l-a asumat și pentru care este plătit regește. Bazele solide invocate de șeful federației sunt basme de adormit copiii, de vreme ce, dacă nu a aflat încă, fotbalul e un sport care se joacă pe goluri, dar nu primite, ci înscrise. Cum ar trebui să înscriem și în meciul (decisiv) cu Danemarca!

Horia Alexandrescu
Text preluat din România literară

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE