Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un optimist din rasa kamikaze

Postat la: 20.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Săptămâna trecută, când am fost obligat să presupun ce se va întâmpla la jocul cu Kazahstanul, mi-am mărturisit speranța că vom câștiga. N-a fost să fie, însă, dar nu-mi regret optimismul, cu atât mai mult cu cât e limpede că puteam învinge, cel puțin la ocazia inoportunului Enache, care nu știu ce a căutat, de fapt, în teren.

Vă reamintesc, totuși, că înaintea meciului îmi exprimam temerile în privința vremii și a terenului sintetic, care s-au confirmat, din păcate, cu vârf și îndesat. Și, tocmai de aceea, mă întreb cum au gândit Herr Daum și bunii lui prieteni din conducerea federației pregătirea acestei confruntări? Văd că, după remiza rușinoasă de la Astana, se vorbește doar despre duritatea gazdelor și calitatea terenului, deși ele trebuiau cunoscute și, deci, anticipate, impunând măsuri în consecință. Chiar și mizeria arbitrajului se cuvenea luată în calcul. Ei, aș! Despre ce vorbim, oare, din moment ce nici măcar despre structura gazonului sintetic și a stării de degradare a acestuia habar n-am avut? Că, vorba lui Mitică Dragomir, "trimeteam din timp pe cineva acolo, să vadă, ba să și taie o bucățică de covor persan din ăla, că era de mătase"!

Așa am ajuns să facem ceea ce știm noi mai bine, adică să ne bocim în prima fază, dând vina pe toți și pe toate, după care ne pregătim chipurile să-i facem harcea-parcea pe polonezi, la 11 noiembrie. Hai nu zău?! Până una-alta, în grupa asta preliminară avem deja două corijențe și nu mă sfiesc să afirm că despre selecționerul Daum putem începe să vorbim la timpul trecut. Naturlich, dumnealui provenind probabil din rasa kamikaze, merge liniștit înainte și, chiar dacă n-a mai antrenat nici vreo echipă de pitici de un deceniu și mai bine, își iese progresiv din letargie, regăsindu-și chiar cheful de vorbă!

La un moment dat, chiar suspectam că e tras pe sfoară de Burleanu, cu un contract de acoperire, menit să cadă măgăreața pe el și numai pe el, cum deja observați că se întâmplă. Aflu însă că, zilele trecute, unul dintre aprozii lui Răzvan Burleanu a informat opinia publică că măria sa, președintele FRF, are deplină încredere în activitatea lui Daum și se pregătește să-i propună prelungirea contractului până în 2020, la următorul Campionat European. Motivarea - pentru continuitate! Îți trebuie tupeu de pușlama să invoci nevoia de continuitate după parcursul șchiopătat al naționalei din aceste preliminarii, interval în care, vă reamintesc, garniturile de U19 și U21 au fost deja eliminate din Campionatul European, la grupele de vârstă respective. Altfel spus, echipa lui Burleanu a făcut praf și talentatele generații de viitor ale fotbalului nostru, se pregătește să pună cruce și parcursului naționalei în preliminariile Cupei Mondiale, dar vrea continuitate.

Și tot cu Christoph Daum, cu jumătate de milion de euro pe an acum, care ar putea crește dacă venerabilul tehnician se va lăsa convins de șeful federației să mai semneze și până în 2020. Eu aș paria pe loc că se va lăsa înduplecat, dar nu pentru că e neam de kamikaze, ci pentru simplul fapt că, la bătrânețe, o rentă de asemenea proporții garantează tratament de lux pentru orice afecțiune, de la reumatism la prostată! Mă tem că Burleanu ne crede guguștiuci dacă speră să nu dibuim planurile sale parșive, cu care ar putea pune definitv pe butuci fotbalul românesc. Noroc că povestea mandatului său din fruntea FRF nu poate prinde anul 2020, iar până atunci, oricine îi va lua locul, inclusiv Prodanca, nu poate strica mai mult decât a stricat el însuși. Care a ieșit din nou la rampă, pentru a lansa, împreună cu frau Firea, logo-ul Euro 20, când și România va găzdui 4 meciuri. Cu condiția să asigure, la București, arenele necesare. Sper că vom reuși, dar , deocamdată, Capitala a inaugurat primul și singurul patinoar acoperit la Otopeni, investiție datorată exclusiv lui...Țiriac!

Horia Alexandrescu
Text preluat din România literară

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE